Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Какво понављање избора, Вучић је изгубио

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић одбацио је идеју о понављању београдских избора.

Наиме, Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да јеспреман да разговара са председником Александром Вучићем о могућности понављања избора у Београду.

Он је рекао да ће листа Уједињени за победу Београда поднети приговоре на 258 бирачких места, где би требало да се понове избори.

„Јуче је Градска комисија мењала резултате на 128 бирачких места. Постоје две могућности – да ГИК прихвати наших 258 приговора, што је тешко веровати. Друга могућност је да ми прихватимо пет, што исто није реално. Ми верујемо да ће на тих 258 места бити показана воља грађана, након чега би била формирана техничка власт која би формирала нове слободне изборе у кратком року. Спремни смо да се боримо, а ГИК ће дати одговоре у наредних неколико дана. Понављам, заиста смо спремни да се боримо, а можда ћемо поново доћи у ситуацију да на улицама бранимо вољу народа као што је било 1996. године“, рекао је он и додао:

„Друга могућност је да се потпуно понове избори у Београду до краја године, али о томе не можемо сами да одлучујемо. Спремам сам да разговарам са Александром Вучићем, нормално је да се смање тензије. Он је председник свих грађана и у обављању ове функције треба да води рачуна и о оваквим стварима. Наша листа би тражила да се ти избори одрже до краја ове године и да Београђани покажу своју вољу. Дакле постоје две опције – једна је да се формира техничка власт да се пониште штетни пројекти и да та власт припреми превремене изборе у кратком року. Друга опција је да идемо одмах на поновљене изборе, да се смање тензије и да се вратимо нормалном животу. Хајде да пресечему ту ствар и направимо нове изборе, те договоримо услове око којих ће се они одржати „, подвукао је Ђилас и додао да се о томе јуче није разговарало.

Тим поводом лидер Двери Бошко Обрадовић каже:

„Какво понављање избора у Београду кад ни ови избори још увек нису готови и не зна се на колико бирачких места се понављају. Тек нас чека одлука градске изборне комисије по том питању и поновљено гласање од кога зависе коначни изборни резултати. Александар Вучић је изгубио Београд и нема понављања!“, поручио је Обрадовић на Твитеру.