Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Хашки победник као Вучићев слуга

0

Када погледамо како су се радикали у Народној скупштини поставили према Мајклу Давенпорту одмах се запитамо зашто Александар Вучић ниједном није прошао таквог радикалског "топлог зеца??

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Када погледамо како су се радикали у Народној скупштини поставили према Мајклу Давенпорту одмах се запитамо зашто Александар Вучић ниједном није прошао таквог радикалског „топлог зеца??

Више је него очигледно да постоји директан политички договор између Војислава Шешеља и Александра Вучића о ненападању. Шешељу је Вучић дозволио да напада Томислава Николића, Зорану Михајловић, Александра Мартиновића и друге напредњаке, али о Александру Вучићу Шешељ говори само све најбоље, по буразерском принципу: „Ја теби Војо – ти мени Ацо?…

Интимизирања између Вучића и Шешеља, којих смо се нагледали на скупштинским заседањима, мислим да су постала огавна и радикалима. Међу радикалским посланицима и бирачима има много часних људи и патриота, и знам и да је међу њима велика недоумица о чему се ради и зашто „љути Шешељ? тако громогласно ћути када је Вучићева власт у питању.

Управо из поштовања према Шешељевој хашкој жртви и опозиционе колегијалности никада први нисам отварао расправу са СРС. Сматрао сам и сматрам да главна тема опозиционог напада никада не треба да буду колеге из опозиције већ власт. Шешељ очито мисли другачије. Он се више бави Дверима и другима из опозиције него Вучићевим режимом. Рекло би се чак и да у договору са Вучићем напада на Двери, јер су Двери постале главна скупштинска опозиција Вучићевој власти.

За то време, док на пример траје жестока скупштинска расправа о буџету за 2017. годину, уместо да се бави Вучићевом влашћу Шешељ се обрачунава са Зораном Ђинђићем. Зар је могуће да нема нити једне актуелније теме и зар је могуће да се нема шта рећи о данашњој власти у Србији? Зар политичар који је најинформисанији у Србији, који је преко лауфера из служби безбедности открио толике афере, не сме ни реч да зуцне о Вучићевим и аферама његовог кума, брата и бројних пријатеља из света подземља, почевши од Мила Ђукановића и Бебе Поповића?

Верујем да ће се и велики број симпатизера и присталица СРС сложити са мном. Међу нама нема крупних идеолошких разлика. И једни и други смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, а за стратешку сарадњу са Русијом и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Очито се разликујемо у односу према Вучићевој власти. Двери су права, а Шешељ лажна опозиција СНС.

Знам да је већина радикала права опозиција Вучићу и да се и сами питају о каквом се интересном договору између Шешеља и Вучића лично ради? То је питање које данас интересује комплетну јавност Србије. Знам да ће Александар Вучић и Војислав Шешељ покренути сто других тема да не би одговорили на ово питање. У том случају Шешељ на председничке изборе не излази као опозициони већ као Вучићев председнички кандидат.