Прочитај ми чланак

БОШКО Не уводите Србију у рат са Русијом – откажите заједничку војну вежбу са НАТО

0

Учествујући у својству домаћина у заједничким војним вежбама са НАТО на територији Србије, које се одржавају истовремено са највећом ваздухопловном вежбом у историји НАТО алијансе, Вучићева власт отворено стаје на страну НАТО у сукобу са Русијом у Украјини и угошћава оне који су нас бомбардовали и који су нам окупирали Косово и Метохију.

На овај начин власт брутално крши Резолуцију Народне скупштине о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије која је дефинисала Србију као војно неутралну државу. Посебно је драматичан тренутак у коме се крши досадашњи мораторијум Владе Србије на заједничке војне вежбе са било којим страним војскама: у тренутку када НАТО не крије да овом вежбом жели да „покаже снагу Русији”, када уз помоћ НАТО снага албански сепаратисти и терористи окупирају север КиМ и хапсе Србе – Војска Србије приступа синхронизацији са НАТО на територији наше земље, без било какве одлуке Скупштине и то на Видовдан, један од највећих националних празника!

Власт, али и про-НАТО опозиција увек диже глас против тога да српска војска интервенише и одбрани наш угрожени народ на КиМ, али им очигледно не смета да српски војници сарађују са онима који су нас убијали. Шта је следеће? Да се српска војска шаље у Украјину и ставља на страну неонацистичког режима у Кијеву? Још једном позивам све политичке странке и власти и опозиције да се јавно, јасно и гласно, изјасне да ли су за заједничке војне вежбе са НАТО у Србији или су против? Ово не сме бити тема у вези са којом политички актери немају став. Грађани Србије треба да знају шта свако до нас политичара мисли о сарадњи са НАТО злочинцима и убицама наше деце.

Ако у Србији има Мајдана, он се спроводи одозго, од стране режима Александра Вучића, уз асистенцију про-НАТО опозиције и под контролом америчког амбасадора који очито овде одлучује о свему уместо нас грађана Србије.

Имајући ово у виду постаје јасно зашто и власт и прозападна опозиција не желе изборе који су једини легитимни излаз из свеукупне друштвене кризе. Само ванредни избори на свим нивоима су брана да се на мала врата спроведе антиуставни француско-немачки споразум, уведу санкције Русији, изврши распродаја државне имовине и сарађује са НАТО. Зато изнова позивамо Александра Вучића и Ану Брнабић да не уводе Србију у непријатељски однос са Русијом и откажу заједничку војну вежбу са НАТО на територији Србије, поднесу оставке и распишу изборе на свим нивоима.