Прочитај ми чланак

БОШКО: Имам судски доказ да су Вучић и Весић лажови!

0

"Не знамо још увек ни да ли се Вучић жалио на ту пресуду, после које очекујемо другостепену пресуду", каже Бошко Обрадовић за Нова.рс.

Први основни суд у Београду усвојио је тужбени захтев Бошка Обрадовића против Горана Весића и донео пресуду којом се Весић кажњава с 300.000 динара због повреде части и угледа председника Српског покрета Двери кога је у више наврата означио као фашисту.

Обрадовић је тужбу поднео због Весићевих изјава од 12. марта 2019. године у Националном дневнику ТВ Пинк и 19. марта 2019. у емисији “Ново јутро” такође на истој телевизији у којима га је назвао фашистом. Пре ове пресуде, из истог разлога, Први основни суд казнио је и председника СНС Александра Вучића, док је Виши суд у Београду казнио дневни лист Информер.

Бошко Обрадовић најављује нове тужбе:

“Још пре две године почео сам да тужим сваког представника власти који Двери и мене лично назове фашистима, и тек недавно почеле су да стижу судске пресуде које представљају велико задовољење правде за мене лично, моју породицу и све саборце у Српском покрету Двери. Ово су мале правне победе на дугом путу борбе за независно правосуђе које се не либи да суди представницима извршне власти када крше Устав и законе. Не само да нисмо фашисти већ смо, као и читав наш народ, осведочени антифашисти и овакве негативне етикете владајућег режима сматрамо највећом могућом увредом и специјалним ратом против нас са циљем политичке дискредитације и изопштавања из политичке утакмице”, каже Обрадовић, па наставља:

“То, међутим, није прошло и сада имамо и судски доказ да су све то биле лажи Вучића, Весића и њихових режимских медија. Међутим, о овој пресуди Национални дневник ТВ Пинк вечерас неће јавити и на тај начин они гледаоци који су имали прилику да чују Весићеве неистине о Дверима сада неће имати прилику да сазнају да је и Весић, попут Вучића, постао судски доказан лажов. Пуна правда би била да ова вест о судској казни Горана Весића као најбоља врста демантија буде објављена на истом месту на коме и првобитна информација. Овако, после две године од изреченог, и пошто ће сви режимски медији поново прећутати ову вест као и када је Вучић недавно кажњен од стране истог суда, медијски домет у циљу исправљања једне велике лажи није велики, али је велика морална сатисфакција за све претрпљене повреде угледа и части. Хвала адвокатском тиму на челу са Владимиром Тодорићем на још једној успешној одбрани пред судом”, закључује Весић.

На наше питање да је већ наплатио 300.000 динара од Вучића, лидер Двери каже да је у питању првостепена пресуда.

“Не знамо још увек ни да ли се Вучић жалио на ту пресуду, после које очекујемо другостепену пресуду”, кратко ће Бошко Обрадовић.