Прочитај ми чланак

БОШКО: Бивши и садашњи режим су једна колона по питању ЕУ, КиМ и криминала

0

Кандидујем другачију политичку идеју: да на власт дођу они који никада нису били на власти.

Права истина о једној колони за изборе је да би предизборну коалицију требало да направе водећи представници бившег и садашњег режима, јер је њихова политика иста, чак су и многи кадрови из бившег режима сада део власти СНС, а и кључни коалициони партнер – СПС – им је исти. То се може лако проверити на пет кључних политичка питања:

1. И СНС и режим пре СНС се залажу за улазак Србије у ЕУ по сваку цену, а није им стран ни пут у НАТО, само што за сада не смеју јавно да га заступају већ нашу државу воде у НАТО тајним путевима.

2. И СНС и они пре њих подржавају антиуставне Бриселске споразуме којима се Србија одриче својих државних институција на КиМ. Зато бивши не желе сада да руше Вучића, јер би онда они морали да признају независност Косова.

3. И СНС и бивши режим не смеју да покрену праву борбу против криминала и корупције јер су њихови водећи функционери до грла у криминалу и корупцији. СНС је само до максимума развио систем власти, контроле медија, партијских монопола и пљачке режима пре њих.

4. И једни и други су за субвенционисање страних фирми из нашег буџета, на штету домаће привреде и пољопривреде.

5. И једни и други ћуте о зеленашким страним банкама које пљачкају наше грађане на валутним клаузулама и другим незаконитим провизијама.

Грађани Србије који нису за Вучићев садашњи режим, али не желе ни рестаурацију власти која је била пре СНС – морају имати алтернативу. Зато кандидујем другачију политичку идеју: да на власт у Србији дођу искључиво они који до сада никада нису били на власти. Овде не сме бити идеја да сменимо Вучића, а да остане Вучићева политика коју ће неко други водити. Овде је идеја да дође нова политика која ће преиспитати погубни пут у ЕУ, антиуставне договоре око КиМ, све лажне дипломе и докторате, све корумпиране политичаре, банкаре, полицајце, тужиоце и судије који су део политичке мафије која влада Србијом без обзира на смену власти, све банкарске пљачке, све катастрофалне уговоре са страним фирмама…

Зато Двери сметају: што нису део ових уједињених монопола који владају Србијом три деценије. Јер је наша политика другачија и од садашњег и од бившег режима. Јер у нашим биографијама нема компромитујућих материјала, па не могу да нас држе у фиокама и уцењују. И највише зато што смо решени да се обрачунамо са криминалом и корупцијом који су уништили Србију као део свих режима до сада. То не може нико други. То може само неко ко у томе није учествовао. То могу само Двери.

И то ће бити та политичка подела на две колоне у Србији: једни, који су спремни да признају независност Косова, а неспремни да се обрачунају са криминалом и корупцијом у сопственим редовима, и други – предвођени Дверима – који су за очување КиМ у саставу Србије и коначни обрачун са политичком мафијом у Србији.

Аутор је народни посланик и председник Српског покрета Двери.