Прочитај ми чланак

Босанске и хрватске странке против српских странака

0

izbori-glasanje

Девет хрватских и бошњачких странака потписало је споразум о заједничкој изборној листи у Републици Српској и на нивоу Босне и Херцеговине на предстојећим општим изборима у октобру 2014. године.

Ради се о Демократском фронту БиХ, Хрватској странци права, Посавској странци, Савезу за бољу будућност, Странци за БиХ, Странци демократске акције, Странци дијаспоре, Социјалдемократској унији и Странци правде и поверења.

Како је саопштено из Грађанске коалиције „Први март“, пробосанске странке потписивањем споразума са хрватским странкама под називом „Домовина“ преузеле су моралну обавезу о јединственом наступу за ентитетску скупштину и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

„Потписивањем овог историјског документа коначно је створен основни предуслов за побољшање положаја грађана несрпске националности у овом ентитету“, сматра „Први март“.

Такође, додају да су се странке, које су споразум потписале у Поточарима код Сребренице, обавезале да ће заједничким наступом на изборима стати иза захтева повратника, избеглих и расељених особа, и на тај начин их охрабрити да учествују у изборном процесу.

(Блиц)