Прочитај ми чланак

Бојкот педофилског филма „Клип“

0

Повереништво Двери у Пироту организује бојкот филма „Клип“ Маје Милош, који је Министарство културе Русије прогласило штетним за развој.

У великој сали Дома културе у Пироту 29. новембра у 21 биће одржано приказивање контраверзног дебитантског филма „КЛИП“ домаће редитељке Маје Милош, остварења које је Министарство културе Русије прогласило штетним по здравље и развој деце.

Разлог томе су пре свега бројне шокантне сцене порнографског садржаја у којима учествују и малолетна лица (главна глумица има свега 15. година!).

У Русији је овај филм трајно забрањен али, на жалост, не и у Србији. Наше Министарство, па ето и наш Дом културе у Пироту и директор Мишко Ћирић, очигледно сматрају да су експлицитни кадрови – корисни и поучни за пиротске школарце.

Без имало жеље да трагамо за узвишеним уметничким вредностима и (добро) сакривеним поукама овог филмског остварења, морамо да устанемо и упитамо одговорне људе и у нашој земљи и нашем граду:

Шта је следеће? Где је крај понижавању и руинирању ово мало преосталих људских осећања у нашим породицама, у нашој деци, у нама самима? Која је цена ове културне и уметничке еволуције према којој се креће (тачније: низбрдо котрља) цео свет а и ми са њиме? И још колико испљувака морамо да саспемо по наслеђеним етичким и културним вредностима својих предака да би смо у очима Европе постали савремени, модерни, напредни? /…/

Ми из Повереништва Двери у Пироту нећемо у свему томе учествати. Ни тада, ако до свега тога не дај Боже дође, а ни сада. Позивамо вас да нам се придружите у бојкотовању ове срамне пројекције и легализованој промоцији малолетне проституције и наркоманије којих ми већ и превише имамо у нашем граду те нам њихово додатно промовисање заиста није потребно. Заобиђимо у широком луку Дом културе тог 29. новембра и осталих дана емитовања јер ће се из њега надалеко ширити огавни смрад белосветског квазикултурно-уметничког ђубрета. /…/

 

(Двери)