• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • „Блиц“ гори и од Хашког трибунала: Хајка бриселских медија на Шешеља и патриоте уочи избора
Прочитај ми чланак

„Блиц“ гори и од Хашког трибунала: Хајка бриселских медија на Шешеља и патриоте уочи избора

0

1494d452-d25d-4ca2-a200-fa8bd78ffa3a

Како се ближе избори, нервоза у режимским и бриселским медијима расте. Доказ за то је насловна страна недељног „Блица“ којом је овај лист превазишао и Хашки трибунал. Уредништву овог проевропског гласила није проблем да лидеру радикала Војиславу Шешељу на насловници „пресуди“ по неколико тачака, а на крају списка остави празан простор да се упише под ознаком „затвореник“.

Невероватно је да се поводом овог инцидента нико није огласио из удружења новинара и осудио хајку на потпуно слободног грађанина Србије. Поставља се питање и да ли би остали неми и да се слична насловна страна посвети Александру Вучићу (са етикетама „издајник“, „квислинг“, „диктатор“) или Бојану Пајтићу и Чеди Јовановићу („криминалац“, „издајник“, „лопов“)?

Такође, овај лист већ недељама води негативну кампању против изборне листе ДСС-Двери, али и Заветника, које уз произвољне аргументе повезује са криминалцима!

У недељном издању, „Блиц“ је објавио још један нонсенс – да се иза протеста због потапања Грачанице крије завера са циљем да се смени патријарх Иринеј!? Дакле, по њима, нема везе што је потопљена светиња стара неколико векова, него је проблем што једна мања група људи на демократски начин изражава незадовољство због тог догађаја.

Можемо само да се замислимо шта нас од режимских и бриселских медија све чека до краја изборне кампање.

Алексеј Димитријевић – Србин инфо