Прочитај ми чланак

Блерова посета још једно понижење у режији актуелне власти

0

toni bler vucic

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић у тајновитој посети Тонија Блера Београду види само још једно у низу понижења којем смо, посредством актуелне власти, себе изложили, те за посету овог компромитованог лобисте нема никаквог рационалног објашњења, нити моралног оправдања.

– Није случајно то што до сада никоме у српској власти није пало на памет да тог човека позове или прими у Београду – истиче Вукадиновић.

– Ово је први пут да он долази у Београд после бомбардовања, а реч је о човеку који није био тек један од актера агресије НАТО на Југославију, већ и главни заговорник бомбардовања и први подржавалац и спонзор косовске независности. Блер је данас међународни лобиста, али је то, ипак, човек који је изгубио кредибилитет у свету и у својој земљи, у којој је обмануо и парламент и британску јавност лажном тврдњом о постојању оружја за масовно уништење у Ираку, и на основу те лажи повео земљу у рат – каже Вукадиновић.

Он је додао да би се један од разлога Блерове посете можда могао потражити и у афирмацији идеје о чланству Србије у НАТО, с обзиром на то да је Блер један од најактивнијих заговорника ширења НАТО и агресивног интервенционизма Запада свуда у свету.

 

(Вести-НСПМ)