Прочитај ми чланак

Бивши амерички амбасадор: Вулинова изјава срамотна

0

Бивши амбасадор САД у Србији Вилијем Монтгомери каже да је изненађен изкавама српског министра Александра Вулина.

DRUSTVO NW Vilijam Montgomeri, NEWSWEEK, na fotografiji Vilijam Montgomeri,  foto Zorana Jevtic

DRUSTVO NW Vilijam Montgomeri, NEWSWEEK, na fotografiji Vilijam Montgomeri, foto Zorana Jevtic

Он је навео да је изненађен што је Вулин довео у везу актуелног америчког амбасадора Кајла Ската са безбедносном претњом по премијера Александра Вучића у контексту оружја пронађеног у близини његове породичне куће.

“То је тотално срамотна изјава и изненађен сам да је министар ове владе тако нешто изјавио“, рекао је Монтгомери.

Што се тиче САД, рекао је, ми на Србију гледамо веома позитивно, сматрамо је фактором стабилности у овом региону и последње што бисмо радили јесте да повећавамо нестабилност.

„А, повезивати нашег амбасадора са таквим покушајима заиста ме води ка томе да се упитам зашто се то чини“, рекао је Монтгомери за „Радио Слободна Европа“.

Он истиче да су, гледано са „њихове стране “ Атлантика, из Америке, односи са Србијом добри.

„Гледано одавде, међутим, и судећи по изјавама попут ове и других сличних, питам се ко и зашто настоји да упропасти наше односе који су позитивни и постојани. Заиста то не разумем“, рекао је Монтгомери

Упитан сматра ли да би премијер Вучић требало да се дистанцира од Вулинове изјаве, Монтгомери је рекао да не жели да се меша у унутрашње ствари у Србији.

Не желим да делим савете вашем премијеру, он ће сам одлучити шта му је чинити. Желим само да кажем да ми се чини да постоји организована кампања у Србији, коју предводе неки појединци, да се наруше односи између Србије и Сједињених Држава“, закључио је Монтгомери.

Александар Вулин довео је у везу безбедносну претњу по премијера Александра Вучића са амбасадом САД у Србији. Подржао га је, једино, његов Покрет социјалиста и то због, како стоји у саопштењу, храбрости да грађанима саопшти истину.