Прочитај ми чланак

Бирам борбу: У овим београдским општинама имамо већину

0

Добрица Веселиновић, кандидат коалиције Бирам Београд за градоначелника, саопштио је да ће СНС у Београду моћи да самостално формира власт, али да опозиција то може да учинити у општини Стари град, те да се шанса постоји и на Новом Београду, Савском венцу и Врачару.

Опозиција ће у општини Стари град моћи да формира власт, где Бирамо има најбољи резултат и позавће листу бившег председника ове општине Марка Бастаћа да формирају власт.

Шанса постоји и у општинама Нови Београд, Врачар и Савски венац, набројао је.

Рекао је да нису задовољни резултатом и излазношћу у Београду. „Честитам листи Саве Манојловића која им бољи резултат од наше и ми ћемо са њима сараживати. Снс ће сама моћи да формира власт“, навео је.

Мирослав Алексић (НПС) је рекао да већ од сутра мисли да би требало да се виде са Манојловићем (Крени-Промени) и договоре даљу сарадњу, те честитао грађанима Ниша где опозиција има шансу с формира власт, а мањински мандат Руске странке може да буде одлучујући.

Подсетимо, посланик и председник Руске се у Скупштини Србије део је посланичке групе са представницима из странака власти.

Мирослав Алексић је посебно честитао доктору Драгану Милићу у Нишу.

Током говора Алексића и Веселиновића, копредседник ЗЛФа Радомир Лазовић више пута је добацио „ради апликација“, што је асоцијација на прошле изборе, када опозиција није имала своје бројање.

Овога пута је имала и Алексић је прочитао неке од резултата.

У наредним данима ће разговарати и о сарадњи са коалиционим партнерима из бивше коалиције Србија против насиља, али пре свега са представницима Крени-Промени.

Јелена Јеринић из ЗЛФ навела је да нема договора о томе хоће ли контролори ове листе потписати записнике са бирачких места, те да би то могао бити само „протестни чин“, јер је довољно да, како је објаснила, три члана бирачког одбора записнике потпише. Поручила је да ће свакако упутити низ приговора и кривичних пријава.