Прочитај ми чланак

БИО ПАМЕТАН: Да ли ће Вучић ухапсити Вељу? Веља ће прекопати Србију и срушити …

0

На данашњој конференцији за новинаре, у утарак 3. августу, председник Нове Србије је на почетку говорио о Главном одбору СНС. Он је истакао да институције у Србији не постоје „Скупштину Србије је заменио Главни одбор СНС, а Владу Србије Председништво СНС“.

Илић је то поткрепио чињеницом да се кључне одлуке за земљу доносе управо на седници Главног одбора те странке:

„Ту се одлучује да ли ће бити избора, када ће бити избори, како ће се избори спроводити“, рекао је лидер НС, а затим упитао:

„Сам Вучић је потврдио да ова Влада не ваља ништа и да је то најнеспособнија влада икада, јер је рекао да 60% министара из ове владе више неће бити министри. Исто је рекао и за републички и за локалне парламенте. Шта је то него признање да је ово најгора власт икада?!“

Велики део данашње конференције за новинаре Илић је посветио и раду опозиције. Он је поновио апел о удруживању опозиције и питао да ли је исправно етикетирати оне који желе да изађу на изборе и ко је тај ко одлучује ко јесте а ко није опозиција. Још једном је поновио апел да се опозиција уједињује, а не разједињује.

„Свака част инвестицијама, свака част за изградњу аутопутева! Али колико ви то плаћате? Који је квалитет тих радова? Како се нешто заврши, одмах се креће у санацију! Може ли то ипак квалитетније и јефитиније? У свим њиховим градњама је лоповлук! Велики лоповлук. То смо доказали, а прикупљене доказе смо дали и тужилаштву на увид и поднели кривичне пријаве“.

Илић је наново скренуо пажњу на катастрофан положај сељака у Србији, наводећи са којим се све изазовима и проблемима среће српски сељак, на које начине га власт све пљачка и закључио да српско село нема будућност са овом владом.

Председник Нове Србије је пажњу посветио и градовима, нагласивши да Инфостан уништава становнике великих градова, терајући их у очај и отимајући им имовину а да њихов започети посао завршавају извршитељи, као најзаштићенија група пљачкаша у Србији.

„Не смемо изоставити ни постављање Метју Палмера на нову позицију. То је за нас катастрофа. Он се хвали да ће решити питање Косова. Изгледа да се то састоји у томе да говори да ће натерати Косово да укине таксе према производима који стижу из Србије. Те таксе су тема која служи само да се Србија замајава. Изгледа да су за проблем Косова задужени они који су на Србију бацали осиромашени уранијум, учинили злочин против човечности бацањем касетних бомби на нас… А ти исти су сада главни саветници председника Србије. Морамо покренути иницијативу да се за те злочине напокон одговара!“.

Председник Нове Србије је на крају конференције још једном позвао опозицију на уједињење и рекао да опозиција не сме дозволити Вучићу да направи двотрећинску већину у парламенту и ради по свом.

„Нова Србија ће се борити да до тога не дође. Ми подржавамо свакога ко се бори против овог зла и учинићемо све да срушимо Вучића!“ – тиме је и закључена данашња конференција за новинаре.

ХАПШЕЊЕ

„Покушавали су многи да направе аферу у вези мене али ја сам био довољно паметан да не направим ниједну глупост у својој политичкој каријери, односно, истина је да нико није никада нашао, после 27 година моје власти, ни један еуро да није био у реду у ресорима у којима сам одговорно водио.

Све је у вези мене преконтролисано хиљаду пута и увек је било чисто као суза и ја сам због тога срећан јер за мене нико не може да каже да сам нешто украо”, за Србин.инфо је на конференцији одговорио Веља Илић одговарајући на питање да ли се плаши да ће га због корупције ухапсити Вучић.