Прочитај ми чланак

БГ МЕТРО Вучић због шеика премешта центар Београда у „Београд на води”?! (ВИДЕО)

0

Испред зграде Скупштине града Београда, где се одржава седница на којој се разматра Предлог плана генералне регулације шинских система са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система, више опозиционих политичких странка одржало је конференцију за новинаре на којој су исказали незадовољство планираном трасом београдског метроа.

Присутнима се обратила и Марина Липовац Танасковић из Народне странке која је навела да би прве две линије метроа требало да, према предлогу градских власти, се укрштају у Београд на води, што ће довести до тога да „Београд на води” буде нови центар града уместо Трга Републике.

Подсећања ради, према званичним подацима, „Београд на води” се гради пре свега уз помоћ арапског капитала који је у Србији стигао преко Дубаиа.

„Ова линија није у интересу Београда и Београђана. На Макишу ће сванути неки стамбени пословни комплекси, уколико се не буде градило на Макишу пада оправданост ове линије метроа. Ова власт најавила је да је свети дан за Београд, Народна странка сматра то црним даном јер ће Београд изгубити своје водоизвориште“, нагласила је Танасковић.