Прочитај ми чланак

Београд: Власт даје 400 милиона евра за речни такси

0

Данас је објављен позив за јавно приватно партнерство између Града Београда и приватног инвеститора за превоз путника у речном превозу у Београду, на 30 година, а чија вредност је око 400 милиона евра. Партнер ће имати право на две линије са обавезом да изгради марину и депо за прихват и сервисирање бродова - каже Мила Поповић, председница ГрО Београд Странке слободе и правде.

– Не само да постоји велика опасност да овај оглас прође „испод радара“, јер се објављује током празника, ова власт је овакву одлуку донела потпуно неспремно. Делови Београда који се повезују у предложеним линијама немају саобраћајне приступнице да би бродови били добро повезани и са другим видовима саобраћаја. Ако и ова питања изузмемо, овај вид саобраћаја је спор и прескуп, па тешко може да представља алтернативу за решење саобраћајног колапса у Београду.

Свако јавно приватно партнерства под овом власти у Београду је било изузетно штетно за грађане, а ни ово не делује као изузетак од правила. Да ли ова власт не уме баш ништа да уради, па сваки пројекат реализује кроз јавно приватно партнерство, или само користи овај модел за извлачења пара Београђана? Не умеју да организују јавни превоз, не умеју да изграде подземне гараже, не умеју да одвезу и спале отпад…а сада нам кажу да им треба приватни партнер и за речни такси. Овај пут је реч о нових 400 милиона евра из џепа Београђана за неког инвеститора на тридесет година.