Прочитај ми чланак

Београд: У суботу, 10. маја „Шетња за Русију“

0

srbija-rusija-zastava

У знак братске и искрене солидарности са руским народом који ових дана у источној Украјини поново пролази кроз страдања и прогон од стране фашиста и испостава НАТО пакта, позивамо Вас да се у суботу, 10. маја у 13:30 окупимо испред Храма Светог Саве у Београду, одакле ћемо се упутити у шетњу до Руске цркве на Ташмајдану. 

У тренуцима када државни врх у Србији подлеже утицају својих ментора из Европске уније који од српског народа захтевају да се први пут у својој историји сврста на страну непријатеља Руске Федерације, дужни смо да покажемо светској и европској јавности јасан став велике већине грађана у Србији, који никада неће пристати на уцене и окренути леђа свом вековном савезнику.

У име светле историје наша два народа, заједничких страдања и победа наших предака, борбе за слободу наших земаља и спас наше вере православне, пружамо пуно подршку одржавању референдума 11. маја у Доњецку и Лугањску и све тежње руског народа да опстане на својим вековним огњиштима у миру и благостању.

Позивамо све часне људе у Србији који нису заборавили на све страдале козаке у српским бунама и устанцима, на генерала Черњајева који је командовао српском војском у Српско-турском рату, на велику жртву цара Николаја, који је 1917. године ушао у рат због Србије, на небројене руске добровољце који су се српском народу одазвали кад им је било најтеже у последњим ратовима деведестих година, на искрено залагање данашње Русије за целовитост Србије, њену сувереност и очување Косова и Метохије у оквирима наших државних граница, да шетњом у суботу искажемо поштовање и подршку братској Руској федерацији и руском народу.

Српски сабор Заветници