Прочитај ми чланак

БАНКРОТ ЧЕДА! Лидер ЛДП запао у огромне дугове, узимао новац и од ЗЕЛЕНАША?!

0

Шеф ЛДП Чедомир Јовановић све своје фирме довео до стечаја... Само Чедина странка дужна је чак 3,3 милијарде динара... Неки тврде да је изборну кампању финансирао новцем који је узео под камату!

87028_ceda-tabela1_iff

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић налази се у толико озбиљним финансијским проблемима да је кампању за недавно завршене изборе највероватније финансирао новцем позајмљеним од зеленаша, тврде његови блиски сарадници!

Чеда више буквално нема ни пребијене паре! Позајмљује на све стране… Не знам стварно како мисли да се извуче из дугова.

Огромна дубиоза

Ове речи потврђују и јавно доступни подаци о пословању пословних субјеката са сајтова АПР и НБС.

Чеда је, наиме, све своје фирме довео до стечаја и вишемилионских дугова, а према подацима Народне банке, странка му се налази у блокади непрестано 762 дана.

ЛДП разним добављачима дугује фантастичних 3.298.779.897 динара (3,3 милијарде динара!!!). Једина Јовановићева активна фирма која није блокирана јесте „Агрохаб“ која, према подацима АПР, још није прорадила и нема никакве остварене приходе.

И поред огромних дугова, Чеда је имао милионски вредну изборну кампању.

87027_ceda-tabela_iff

„Чедине фирме дугују стотине милиона динара, а странка нам је у тоталном бунару… И поред тога, он је искеширао озбиљне паре за кампању! Нико од нас не зна одакле му толики кеш. Другог објашњена нема сем да је отишао код зеленаша и узео паре на камату“, рекао је извор из странке.

Јовановић се није оглашавао, а коментар нисмо добили ни од Јована Најденова, портпарола ЛДП.

Треба истражити

На другој страни, Марио Спасић, директор Савета за мониторинг, оцењује да је веома чудно то што човек који у власништву има толике фирме може да западне у тако велике финансијске проблеме.

– Или је Јовановић лош бизнисмен или је фирме намерно доводио до стечаја, извлачећи новац из њих. Порекло новца који је трошио у кампањи треба да провери Агенција за борбу против корупције. То нема никакве везе с политиком, позицијом или опозицијом, већ са чињеницом да се закон мора поштовати – закључује Спасић.