Прочитај ми чланак

БАКИЋ ВЛАСТИМА: „Не замлаћујте народ, него дајте да видимо колико сте пара украли“

0

Социолог Јово Бакић оценио је вечерас да избори неће сменити актуелну власт јер, како наводи, „мафијашка власт никада не одлази добровољно“.

Бакић је, у емисији Утисак недеље на телевизији Нова С, изнео став да у парламенту седе народни посланици „под занцима навода“, они „који су уместо да буду у штали, дошли у Скупштину“.

„Скупштина је ријалити програм, то није говор нормалног света“, оценио је Бакић.

Према његовим речима, од тих и таквих посланика понекад је неко у стању да држи говор, али не и да разговара. Бакић сматра и да ће сутрашња расправа у Скупштини Србије о Косову бити медијски балон, а циљ је, како наводи, да се разговара о Косову, а не о њиховом мафијашком деловању.

„Не замлаћујте народ, него дајте да видимо колико сте пара украли“, поручио је Бакић.

Председник Заједно за Србију и копредседавајући уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић сматра да је парламент укинут и да је прави циљ сутрашње седнице о Косову да се опозиција врати у Скупштину, јер је бојкот проблем који треба објаснити грађанима и странцима.

„У парламенту нема дебате о најважнијим темама, зато га и бојкотујкемо“, подсетио је Зеленовић. Он је изразио бојазан да ће се управо због недостака дијалога проблеми прелилти на улицу и прерасти у грађанску непослушност.

Зеленовић је оценио и да је сутрашња седница један од покушаја да се угуше актуелни протести, који су, по његовом мишљењу, разлог због којег председник Србије не сме да распише изборе.

„Ево, ја га чикам да их распише“, казао је Зеленовић.

И председник Демократске странке Србије Милош Јовановић најавио је да његова странка неће учествовати у сутрашњој расправи, јер се, како истиче, о тако важним питањима не може говорити једном у шест година.

„Дођите сутра на журку коју правим после шест година“, тим речима Јовановић описује сутрашње скупштинско заседање. Као један од услова за повратак у праламент Јовановић је издвојио и отварање медија.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!