Прочитај ми чланак

БАХАЋЕЊЕ Градоначелница Ниша признала да је слупала службени ауто!

0

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски била је за воланом службене "шкоде суберб" када је 8. јула ове године дошло до саобраћајне незгоде на путу између Ниша и Алексинца, потврђено нам је из Кабинета градоначелнице. Они су заправо одговорили на Информацију од јавног значаја коју смо им раније упутили, али се данима ћутало о томе. У нишком одбору Странке слободе и правде кажу да сумњају да се ћутало, јер постоје информације да је ауто коришћен у приватне сврхе.

– Том „шкодом“ регистарских ознака НИ 205 РР располажу градоначелница и возач, радник Кабинета, а у зависности од ситуације, врсте и времена догађаја, возилом управљају један или други поменути запослени. Дана, 8.7.2021. поменути ауто је као учесник у саобраћају учествовао у ланчаном судару. Службеним возилом управљала је градоначелница која је тога дана ишла на дводневни скуп у организацији СКГО, као копредседавајућа Заједничког консултативног одбора Комитета региона ЕУ и РС. Незгода се догодила око 11 сати због које је скуп, на коме су учествовали представници Министарства дрзавне управе и локалне самоуправе, СКГО и бројних локалних самоуправа каснио готово сат времена. Аутомобил је каско осигуран, а увиђај је направила Саобраћајна полиција ПУ Ниш – наводи се у одговору који смо добили из Кабинета градоначелнице Ниша Драгане Сотировски.

За разлику од Кабинета, Полицијска управа Ниш, којој смо такође послали питања, ћути и још увек није одговорила на исто питање.

Вест да је градоначелница слупала службену „шкоду“ данима мучи Нишлије. Опозиција већ десетак дана покушава да добије одговор шта се заправо десило.

– Од тог дана прошло је 18 дана и сви су ћутали и заташкавали, а ми имамо информације да је аутомобил користила у приватне сврхе. Тек под великим притиском медија и опозиције, градоначелници је требало седам дана да смисли одговор. Када је већ спремна коначно да призна да је она возила, ваљда ће да одговори и на још једно важно питање: „На ком путу се догодила незгода?“ А овај њен непотпун одговор може да чува за своје СНС бираче, код нас неће проћи – кажу у нишком ССП.

Подсећају да је штета на аутомобилу 400.000 динара и да је градоначелница требало одмах да се изјасни и каже шта се догодило, а не да чека скоро двадесет дана. Таква ситуација оставља простора за још више сумње да је све ово време она заправо, тврде у ССП Ниш, тражила веродостојан изговор.