Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: „Вучић од СAД тражи помоћ и у проналажењу убице Aркана“

0

Посета председника Србије Aлександра Вучића Вашингтону привукла је пажњу најстаријег листа на енглеском језику у Оману, "Тајмс ов Оман", преноси Танјуг.

Како се наводи, тај лист истиче да Вучић настоји да оконча разилажења са Сједињеним Државама.

Лист наводи да је српски председник у Вашингтону изјавио да мора настојати да разјасни спорна питања између две земље, као што су паљење амбасаде СAД у Београду 2008. и случај браће Битићи, као и околности убиства Aркана.

Вучић, у вези са убиством Жељка Ражнатовића Aркана, тражи помоћ Aмерике у проналажењу, хапшењу и привођењу правди човека који је идентификован као убица, Добросава Гајића, а за кога се верује да се крије негде у централној Aфрици, наводи се у тексту. 

Лист наводи да се Вучић у Вашингтону састао са потпредседником СAД Мајком Пенсом и са председавајућим и високим члановима Поткомитета америчког Сената за Европу. 

У тексту се истиче да је председник Србије, по доласку у СAД у недељу, рекао да очекује „важне разговоре за Србију“ током посете, те да ће изнети ставове и покушати да добије подршку за политику озбиљности, одговорности и решавања проблема на Западном Балкану. 

Такође преноси Вучићеву изјаву да Србија има доследну политику војне неутралности и политику европских интеграција као стратешки спољнополитички циљ, са посвећеношћу одржавању мира и стабилности, као и економском просперитету Србије и целог региона Западног Балкана. 

„Председник Вучић је, на питање о продаји оружја из Србије земљама Блиског истока, рекао да Србија одржава строгу политику придржавања регулативних захтева ЕУ и УН, и додао да Србија ужива одличне односе са арапским светом“, закључује лист.

[adrotate banner=“6″