Прочитај ми чланак

Алексић: Председник нас позвао на ферку, а показао се као кукавица

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, који је учествовао у инциденту у Председништву, је изјавио да је био шокиран понашањем председника Србије Александра Вучића, за кога каже да је псовао, викао и упућивао погрдна имена. "Човек нас је позвао на тучу, позвао нас је на ферку, ми смо отишли да разговарамо с њим, не да се тучемо, већ да га питамо на шта то личи", рекао је. Он сматра да се председник показао "као кукавица, јер не сме да изађе ни са ким од њих на РТС".

Алексић је рекао да председник Србије већ неко време на њихове активности и на то на шта указују, а реч је о питањима од значаја за грађане, као што су корупција, пљачка – одговара тако.

„Јуче смо говорили о новом послу који је на путу да се додели Миленијум тиму, а председник државе је јуче на конференцији на то одговорио позивом на тучу, побројавајући нас поименце и рекао „где су ти хероји, нека дођу“. И то је поновио неколико пута, театрално – ево нека дођу њих петорица, ја један. Пошто је то било јавно, на тв са националном фреквенцијом, одлучили смо да одемо тамо, само Бора Боровић није био, од оних које је позвао, јер је ван земље. Ми смо отишли на портирницу, јавили се, ти људи су били пристојни и коректни, дали смо личне карте и ушли унутра. Рекли смо да нас је председник позвао, упутио нам јавни позив. Шеф обезбеђења је рекао да мора да позове кабинет… Онда у једном моменту се проломио крик човека који је почео да псује, галами… То је био председник државе, који је у стању беса и растројства што смо дошли, унео се Јеремићу, изговарао је псовке, вређања, увреде. Кренуо је „где сте лопуже, олоши, јел хоћете да се бијете, јел сте дошли да ме линчујете“. Ја сам био шокиран како се понаша председник државе. И сада кажем грађанима да имамо велики проблем – тај човек управља институцијама и безбедносним службама ове земље“, навео је Алексић у Н1 студио Ливе.

Он тврди да су људи из обезбеђења били шокирани и нису знали како да реагују „јер се председник уносио у фацу и износио непристојне речи“. Смислио је нови назив за мене „сецикеса из Трстеника“, каже Алексић и наводи да га је он питао кад ће „на дуел на РТС око Јовањице, да прича о његовом брату“.

Поновио је Јеремићеве речи да су Вучића позвали на тв дуел што је, како каже, он одбио. „Рекао је – као ајде реците где ћете, кад му је Јеремић рекао – ајде изађите напоље, он је скочио као ајде, али га је обезбеђење зауставило и рекло – немојте, председниче“, прича Алексић.

Каже да је као грађанин шокиран и фрапиран понашањем председника и наводи да – при том нису дошли да се свађају нити да га псују већ да га питају шта жели кад тако позива опозицију.

Алексић каже да су и они одговорили и да није било цивилизованог разговора. „Он се уплашио од правде која ће их стићи једног дана што пљачкају грађане Србије, па покушава галамом не знам шта да покаже. У врло смо озбиљној ситуацији као друштво и тај човек сваког дана продубљује поделе у друштву“, сматра потпредседник Народне странке.

Сматра да у оваквој атмосфери не може да замисли дијалог о изборним условима, јер нема саговорника с друге стране. „Човек нас је позвао на тучу, позвао нас је на ферку, ми смо отишли да разговарамо с њим, не да се тучемо, већ да га питамо на шта то личи. Он човек само разуме језик псовки, хулиганства“, каже.

Наводи да му не пада ниједан човек на свету, председник, који би имао такву реакцију.

Алексић каже да су били у обавези да се одазову позиву, да му покажу да се не боје, али да се председник показао „као кукавица јер не сме да изађе ни са ким од њих на РТС“ да разговара о било којој теми – о економији, корупцији, крађи. „Човек не сме да изађе у јавност, јер је кукавица, сваког дана обмањује грађане – једини његов одговор на разоткривање крађе и корупције, јер смо јуче показали како се добијају послови за гасификацију, његов одговор једини је – дођите да се тучемо“, казао је.

Он додаје да је њихов циљ да смене власт не тучом, већ оловком – на изборима. „Бићемо спремни на сваку реакцију председника, шта год он жели – бићемо ту, ми се не бојимо ни њега ни његове камариле на власти“, додао је.

Алексић је навео да нико из било које уређене државе не може да појми да се тако нешто дешава – да председник позива опозицију на тучу и да сиђе да се разрачунава с њима у портирници.

Наводи да има ко да сведочи и да је било људи из обезбеђења. „Верујем да су сви они били још шокиранији“, закључио је.