Прочитај ми чланак

Станислава Пак: Ако Дачић не зна кога прислушкују, ко треба да зна?

0

stanislava-pak

Саветница председника Србије Станислава Пак изјавила је данас, поводом тврдње председника Србије Томислава Николића да га прислушкују, да је то очигледан пропуст појединих служби.

Осврнувши се на коментар премијера Ивице Дачића да он о томе ништа не зна, Пак је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, упитала „ко онда треба у Србији да зна“ и додала да је то озбиљан проблем.

– На неки начин је угрожена и безбедност земље, уколико је то стварно тако, а стварно је тако и мислим да би службе озбиљно требало тиме да се позабаве, како би председник, како би Србија била заштићена – рекла је Пак.

На питање новинара да се после годину дана поново отвара тема да се председник Николић прислушкује, Пак је одговорила да „заиста није било епилога те афере, јер нема извештаја било које службе да ли је то заиста тако или није тако“, али да „постоје дефинитивно индиције да то јесте тако“.

Председник Николић је имао проблем и са гумама на возилу, а постојао је проблем и са камерама које нису функционисале, па се има утисак да, или то неко ради намерно, или да не постоји контрола над деловима МУП-а, оценила је Пак.

Пак је рекла да су Кабинет и службе које непосредно обезбедјују председника Николића одрадиле свој посао у складу са прописаним процедурама и послали одредјене дописе, али да одговора нема, иако је тај захтев поднет још у августу.

– Очекујемо епилог свега овога и да се неће то даље затрпавати испод тепиха и склањати од очију јавности, јер то ће се интензивно и даље понављати све док се не добије расветљење тог случаја –  рекла је Пак.

Пак је оценила да су МУП-у неопходне реформе и деполитизација и департизација, већа одговорност да се разреше многе афере.

(Танјуг)