Прочитај ми чланак

Адвокат Нинић о ухапшенима на протесту у недељу: За сада два споразума о признању

0

Адвокат Иван Нинић, бранилац студента Димитрја Поповског, који је ухапшен након протеста испред Скупштине Београда, навео је да су за сада постигнута два споразума о признању (узраст: 67 и 18 година), а да ће се укупна статистика знати када тужилаштво то саопшти.

„Предлози тужилаштва за притвор се и даље разматрају и то траје данас од 16х, споро иде, пуно је приведених, јер суштински се тек сада анализира садржина снимака, да би покушали да оправдају притвор. Најмање четворо људи иде кући дефинитивно….“, написао је Нинић на друштвеној мрежи X.

Нинић је раније за Н1 рекао да се његов брањеник терети да је бацио једну камену коцку у правцу Скупстине града. Он је нису приложени докази за то, а да се као време наводи се 17 часова када скуп није ни почео.

„Сама квалификација дела код мог брањеника, а и код осталих, је груба, неправилна и таквом квалификацијом се вештачки заснива надлежност Вишег јавног тужилаштва, стварају се услови да ВЈТ поступа у овим предметима и да политички каналише поступак у складу са сигналима које је дао председник Републике и очекивањима које је на конференцији за медије изнео када је јасно наговестио да све што се дешавало испред Скупштине града је велики изазов за људе у правосуђу, за разлику од неких случајева где су штетне последице биле неупоредиво веће, где су људски животи изгубљени“, рекао је Нинић за Н1.

Нинић је додао да се у случају студената може говорити евентуално у домену прекршаја за јавни ред и мир јер ништа од озбиљнијих доказа није документовано.