Прочитај ми чланак

Коалиција ДСС и Двери је против ЕУ и НАТО

0

dss-dveri-logo-300

Коалиција Демократске странке Србије и Двери улази у 2016. годину јединствена и снажна.

Убеђени смо да грађани Србије, који су за економски и национално снажну државу, право и правду, Косово и Метохију у саставу Србије, они који су против продаје земље странцима и против уласка Србије у ЕУ и НАТО, имају сада за кога да гласају, каже у интервјуу за „Дневник“ потпредседник ДСС и председник новосадског одбора ове странке Борко Илић.

– Једино је наш блок јединствен и по људима и по програму: млади људи, појачани искусним политичарима и најистакнутијим српским интелектуалцима, са програмом за обнову Србије. Сви други су на линији Вашингтона и Берлина или су опозиција која вири испод Вучићевог шињела. Ми смо једини гарант обнове слободне и самосталне Србије.

За нас је то подршка домаћој производњи и домаћим привредницима. Подршка нашем сељаку и селу, а не пребогатима Арапима и осталим странцима. Подршка пре свега српским банкама, јачање независности нашег финансијког сектора, а не филијала споља које износе новац из Србије, јачање сарадње са Русијом, Кином…

Ви сте, дакле, против Европе као заједнице у којој Србија треба да тражи своје место?

– Нико од нас није против Европе, али за нас нема Европе без Русије. Ми смо против бриселско-вашингтонске администрације која на Србију гледа као на колонију. Са ЕУ желимо само равноправне, добросуседске односе. Дакле, сарадњу добрих комшија – економску и сваку другу, али равноправну.

Да ли је окупљање на десници завршено и може ли се тај блок ширити и на друге странке? И које бисте волели да буду у вашем блоку?

– Ми смо увек отворени за све људе и организације којима је на срцу и души Србија која је наша, и којом неће управљати нико са стране. Отворени смо за све оне који прихватају принципе које су ДСС и Двери истакли у Божићном прогласу. Нама је најзначајније да окупимо људе – поштене, способне, слободне.

Очекујете ли да ћете повратити политички утицај који је изгубљен протеклих година због чега нисте заступљени у републичком парламенту?

– Сваки други човек или жена, које сретнете на улици, против су ЕУ. Од десет људи које видите на пијаци, у кафани или ресторану, на утакмици, осам је против НАТО. Око 80 одсто људи је незадовољно Владом и сматра да Србија иде у погрешном правцу. Зато ћемо повратити утицај, јер су једино ДСС и Двери глас искрени и прави те већинске Србије. Имамо обавезу према њима, прецима и потомцима.

Због чега је важна антиевропска коалиција, односно опција, у републичкој скупштини?

– Важно је да се чује глас већинске Србије – глас против уласка Србије у ЕУ, НАТО, лажних обећања премијера и Владе, лажних инвеститора. Важно је да се чује глас праве демократске и националне Србије. Ми смо, као што сам рекао, анти ЕУ/НАТО коалиција. Европа нису апаратчики из Брисела – Европа је старији појам од америчке колоније – Европске уније.

Шта очекујете од локалних и покрајинских избора?

– Очекујем одличан резултат нашег блока, ми ћемо бити изненађење избора. Грађани имају и знају за кога да гласају – већ сада смо по истраживању на преко 10 процената и идемо до победе, можда не на пролеће, али време деснице тек стиже – то се види и у Француској, Аустрији, Данској.

(Дневник)