Прочитај ми чланак

Вучић терао новце, истерао Дулића!

0

Потпредседник Владе тврди да је Дулићев ресор дао много више пара за животиње него што су то показали први подаци.

Не заустављају се.
Потпредседник Владе и лидер СНС Александар Вучић рекао је за Курир да је истина да је погрешио када је рекао да је министарство Оливера Дулића збрињавало лавове, али и да је рекао много мању цифру од износа који је то министарство дало.

– Извињавам се господину Дулићу што сам рекао да су на Палићу збринути лавови. Да ли су лавови, тигрови, змије, рептили или птице, не знам више ни сам, али знам да је за то дато много више новца. Ево, уговори који је Дулић потписао 16. и 28. маја, кад је знао да је ДС изгубила изборе, вредни су 44 милиона динара. Уосталом, сви уговори ће ускоро бити показани јавности. Будите само мало стрпљиви – нагласио је лидер СНС за наш лист и додао да се извињава и грађанима Србије зато што је рекао да је потрошено неколико милиона, а заправо се ради о много већем износу.

Министарка енергетике Зорана Милановић јуче није одговарала на наше позиве. Она је недавно изјавила да ће јавност бити упозната са свим уговорима који су потписани, јер постоји сумња да је дошло до ненаменског трошења средстава и злоупотребе закона.

Причу о издвајању средстава за лавове покренуо је Вучић, рекавши да Министарство енергетике плаћа милион динара месечно за три лава на Палићу. Министарка Михајловић је на то додала да, осим лавова, паре иду и за мамбе и птице. Оливер Дулић је у јучерашњем интервјуу за Курир објаснио да су у питању животиње заплењене на царини, те да је држава дужна да се стара о њима, а да никаквих лавова заправо нема, већ да се то само привиђа Вучићу.

 

(Курир)