Прочитај ми чланак

Вучић на сахрани Ђиласовог оца, нико из врха ДС

0

На сахрани Ђиласовог оца нико из врха ДС
У суботу, 11. августа, на Бежанијском гробљу у Београду сахрањен је Душан Ђилас, отац Драгана Ђиласа, градоначелника Београда и заменика председника Демократске странке. Одлуком породице, сахрана је обављена без јавне објаве, бројних читуља и осталог што обично иде у случајевима кад умре неко од чланова породице познатих политичара, јавних личности. Готово је несхватљиво да ниједан београдски медиј, писани и електронски, није објавио ову информацију до које су и „Вести“ дошле са неколико дана закашњења.

Сахрани није присуствовао Борис Тадић, што се могло очекивати, али се није појавио ниједан од потпредседника Демократске странке – Шутановац, Петровић, Пајтић, Триванова… Овај податак је веома интересантан за сагледавање тренутног стања у Демократској странци, а посебно у светлу дешавања која ће у тој странци уследити наредних недеља.

Према сазнањима нашег листа, последњем испраћају Душана Ђиласа, из Демократске странке присуствовали су само Миодраг – Мики Ракић, доскора шеф кабинета председника Србије у периоду када је тамо седео Борис Тадић, и Душан Елезовић, председник војвођанског одбора ДС-а.

Сахрани је, од политичара и државних функционера, присуствовао само Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије и министар одбране. Он се појавио двадесетак минута пре опела, положио венац на одар, изразио саучешће породици и остао до краја обреда.

За многе је Вучићев долазак представљао изненађење с обзиром на жестоке политичке сукобе и јавне свађе које је имао са Драганом Ђиласом.

Иначе, Душан Ђилас је рођен у селу Очигрије, смештеном на пола пута између Дрвара и Бихаћа. Његова супруга, Драганова мајка, девојачки Грбић, такође вуче корене из тих крајева. Она је рођена у Бачком Брестовцу, али су њени родитељи са подручја Плитвичких језера.

 

(Vesti on line)