Прочитај ми чланак

Вучић: Лопове ћемо да хапсимо, за мене нема недодирљивих !

0

Александар Вучић најавио у Кажипрсту да неће посустати у борби против корупције и да у њој неће бити недодирљивих и заштићених, којих има на свим странама.
Први потпредседник Владе и министар одбране је гостујући у емисји B92 поновио оно што је јуче рекао, да ће се у истрагама о спорним приватизацијама кренути с много места у исто време, напомињући, међутим, да није говорио о хапшењима, јер то ради полиција, већ о истражним радњама.

Вучић је уједно најавио и да ће се на данашњој седници Бироа за координацију рада служби безбедности одлучивати о истрагама о приватизацијама. Ради се, како је објаснио, о свим оним приватизацијама са спсика ЕУ, али и још некима које је нова власт препознала као спорне.

У том послу садашња власт неће посустати, без обзира на притиске које ће трпети, јер то је оно што људи и очекују , да виде да ће се неко изборити за правду и да они који су пјачкали одговарају за то.

Он је најавио и да ће се у наредним недељама видети и сазнати више о томе да је Демократска странка, како је навео, „опљачкала и ојадила“ Србију. „Ако желите да ме уверите у то да те пљачке није било – видећете у наредним недељама“, казао је Вучић.

На питање да ли је на себе преузео улогу министра полиције, Вучић је рекао да је он први заменик Владе и да је задужен за борбу против корупције и да тај посао обавља желећи да помогне земљи, као и да нема други мотив.

То је један од најтежих послова јер се иде против људи који су зарађивали много новца и због ког су спремни да врше притисак како истрага о приватизацијама не би било.

Вучић је нагласио да може да гарантује да њега нико не може да купи, или да га је купио, као и да у обрачуну са корупцијом неће бити заштићених и недодирљивих особа, којих има, како каже, на свим странама.

„Људи који имају новца, имају много ‘пријатеља’ и зато није случајно када кажем, а желим грађанима да кажем, да ће тих напада бити још више и са свих страна, и биће јачи како ова борба буде напредовала“, казао је Вучић и додао да нема сазнања да тренутно такви људи утичу на садашњу владу.

Коментаришући питања која му се често постављају да ли сме да крене на Мирослава Мишковића, Вучић је рекао да не постоји тај ко је недодирљив, „ма ко да је у питању и ма како да се зове“. „Озбиљан сам и тиме сам на оцену јавности ставио своју целу каријеру“, подвукао је он.

Вучић је рекао и да новинари треба да пријаве уколико знају да је неко из СНС-а нешто узео или се није понашао у складу са законом.

 

О смени власти у Београду и правосуђу

На питање да ли ће се мењати власт у Београду, Вучић је рекао да је „десет пута одговарао на то питање“ и да ће „ако и када буде нешто ново о томе обавестити јавност“.

„Бавимо се својим послом и гледамо да урадимо најбоље за грађане Србије“, рекао је Вучић и додао да се он, за разлику од неких других који све у политици доживљавају лично, труди да поштује принципе и не одговара сујетом већ рационално.

Упитан да ли ће бити кадровских промена у правосуђу, Вучић је навео да све што се ради мора да се ради пажљиво и у складу са законом, али да размишља, пре свега, о законским реформама.

Он је навео и да је приликом посете САД у Стејт дипартменту имао „тежак“ разговор о Закону о кривичном поступку не наводећи појединости.

Говорећи о смени властиу Новом Саду, Вучић је рекао да СНС неће одустати от ње, напомињући да је Игор Павличић један од најгорих градоначелника у Србији. Вучић је уједно осудио исписивање погрдних графита у Новом Саду, додајући да они говоре о нервози, али да нису нервозни они који долазе на власт, већ они који с ње одлазе.

 

( Б92 )