Прочитај ми чланак

Како да се заштитиш од насиља НАТО/КФОР-а (1)?

0

Поштовани читаоци, у сарадњи са нашим сарадником Слађаном Николићем, редакција „Србин.инфо“ ће у два наставка представити парктичне савете како да се свако од наше браће и сестара на Космету заштити у случају да се нађе лицем у лице са НАТО окупаторима:

 

Драги пријатељи, окупатору можеш парирати, чак и преузети иницијативу обичном видео камером и мобилним телефоном, уз мало знања, креативности, и помоћ Интернета.

Чему видео камере и мобилни телефони?
Снимање видео камером или камером с мобилног телефона један је од најефикаснијих начина документовања онога шта се заиста дешава.  Такође, ако НАТО/КФОР злотвори знају да су снимани, и да ће на видео снимцима бити записи њиховог насиља који се у трен ока могу наћи на Интернету и светским штампаним и електронским медијима, као и то да тај материјал у будућности може бити коришћен као доказ на суду, неће се тако лако усудити да гуменим метцима и подкалибарском муницијом пуцају на голоруки народ.

 

Направи свој тим!
Да би ефикасно обавио снимање мораш да имаш подршку. Твоју подршку треба да чини:

“Tркач”, односно особа која ће у случају потребе да на сигурно изнесе снимљен материјал,

“Oсматрач”, односно особа која држи на око све целу сиутацију и самог сниматеља. Осматрач наводи сниматеља на инциденте и прати активности НАТО/КФОР-а у близни сниматеља упозоравајући га на покушај хапшења и одузимања видео материјала.

Сведок”, односно особа чији је задатак да прати дешавања и дође до података о контигенту НАТО/КФОР-а који је испред вас, именима заповедника, војника и сл., и да по могућству (иделано) све  ставља на папир, и на основу тога касније пружи исцрпан опис оног што се десило. Задатак “Сведока” је јако битан јер његов опис дешавања који може да садржи и интервјуе људи према којима је примењена брутална сила, треба увек у облику текста да иде уз видео материјал. Такође, опис дешавања стављен на папир и видео снимнци у будућем времену могу да буду одлични докази за суд.

 

Проактивна превенција хапшења
У великом броју случајева НАТО/КФОР је хапсио мирне протестанте из сасвим тривијалних разлога за изговорену реч или бачени опушак на тло. Зато сваки пут кад видиш да се један или више злотвора креће према неком – снимај! Свесни да су снимани злотвори се неће тако лако усудити да хапсе мирне протестанте, правдајући се касније да су били нападнути. Видео документ ће демантовати њихове лажи.

 

Спречавање примене бруталне силе приликом хапшења
НАТО/КФОР често прави сцене које изгледају као да се протестант опире хапшењу зато је јако битно забележити свако хапшење! Ако злотвори из НАТО/КФОР знају да су снимани кад неког хапсе, и да ће тај видео запис негде емитован, као и то да такав документ може бити у будућем времену коришћен на суду, шансе да примене бруталну силу су минималне.  Нико не жели да га породица и пријатељи виде како брутално примењује силу против голоруког народа, а још мање жели да некад одговара на суду због тога.

 

НАТО/КФОР трик са кругом око жртве
НАТО/КФОР се често користи триком кад покушава да ухапси неког применом прекомерене силе. Злотвори једноставно окруже жртву, тако им се лица не виде, нити је могуће видети насиље које спроводе над жртвом. У таквим ситуацијама је потребно прићи што ближе и снимати , или једноставно подићи камеру изнад главе и оборити је тако да објектив гледа према центру круга у коме се налази жртва.

 

Шта са снимљеним материјалом?
Ако снимаш мобилним телефоном, видео материјал можеш у трен ока служећи се профилима на фејсбуку и твитеру, као и емајлом да дистрибуираш на Интернет. Да би обавио то ефикасно претходно направи листу прималаца твојих порука – алтернативних медија, домаћих и страних корпоративних медија, домаћих и страних политичара, хуманитарних организација и сл. Снимање и дистрибуција мобилним телефоном ти омогућава да створиш лични ЦНН!

Ако видео материјал дајеш некој домаћој и страној тв станици, никад не дај оргинал, већ копију јер постоји опасност да буде уништен или измењен.

Видео материјал, заједно с писаним материјалом “Сведока” одличан је доказ који у будућности може бити коришћен на суду против припадника НАТО/КФОР-а. Ова пракса започета је с Викиликсовим открићима бруталности америчких војника у Авганистану и Ираку и биће све актуелнија, јер свет се драстично мења у корист правде и права.

 

И на крају пријатељу,
НАУЧИ ова знања, јер она нису пука теорија. Овим знањима американци обучавају оне који изазивају контролисани хаос по Арапском свету, и као што можеш видети та знања су јако ефикасна кад се примене.

ДЕЛУЈ, и уверићеш се у ефикасност. Наоружан овим знањима добијаш могућности да се сам без икакве централне команде на најсавременији начин, и без употребе силе бориш притв окупатора.

АНАЛИЗИРАЈ СВОЈЕ ДЕЛОВАЊЕ И ДОДАЈ ЛИЧНА ИСКУСТВА у репертоар средстава, начина, тактике и стратегије.

РЕГРУТУЈ и ОБУЧИ друге.

НАУЧИ их да и они РЕГРУТУЈУ и ОБУЧАВАЈУ друге.

ПРЕНЕСИ путем Интернета овај текст и другима. 

Што је више видео камера и мобилних телефона на протестима у рукама људи који ефикасно знају да их користе, то је мања могућност примене бруталне силе од стране НАТО/КФОР-а.

Што је више видео камера и мобилних телефона на протестима у рукама људи који ефикасно знају да их користе, то је већа могућност да свет сазна истину о дешавањима на Косову и Метохији и реагује у име права и правде.

Истина само уз твоју помоћ може да победи! Сама, доћи ће касно или никад!

 П.С.
Не заборави да се заштитиш, пријатељу мој. Доста су мајке, сестре и жене српкиње проплакале! Остани жив за Србију!

 

Слађан Николић

 Следи: како да се заштитиш од сузавца и гумених метака