Прочитај ми чланак

ПОДЛА ХАЈКА на Дејана Златановића и Србин.инфо!

0

На аватар налогу на друштвеној мрежи X (Твитер), под псеудонимом "Biljana", написан је садржај који апсолутно не одговара истини ни чињеничном стању, а у коме се уредник Србин.инфо Дејан Златановић и политичар Мирослав Паровић оптужују да су око поноћи између недеље и понедељка учествовали у нападу на лице које стоји иза лажног налога?!

„Пре 20-ак минута на Дорћолу ме је напао новинар Србин инфо Дејан Петар Златановић. Уносио ми се у фацу и ударао по глави и леђима. У његовом друштву је био Мирослав Паровић који ме је вређао и неколико Руса. Очигледно су сви били пијани и нису спречавали Златановића. Срећа па су наишли неки људи и питали шта се дешава и све зауставили. Ово неће овако проћи, можете само да претите. Сутра иде пријава“, написано је 00.19 часова 22. јануара на овом налогу.

Дејан Златановић никада никога није физички напао и апсолутни је противник физичких обрачуна међу људима, од рођења живи са тешким инвалидитетом, а осим тога није чак ни излазио из стана у недељу увече по леденој ноћи.

Фото: Принтскрин

Златановић не познаје особу која стоји иза тог аватар налога, са кога је пре неколико дана брутално вређана чак и српска девојчица из Ораховца Павлина Радовановић. Уз Павлинину фотографију и народној ношњи током једног наступа, аватар налог „Биљана“ је написао: „Костим принцезе Оливере пре секса са Бајазитом у харему“. И тај твит је изазвао много буре, Твитераши су тражили да се покрене кривични процес против особе која је то писала за ширење мржње, пријављивали налог, али он није угашен и како видимо, активно избацује бруталне лажи.

Али, будући да особа иза лажног налога оваквим неистинама намерно покушава да уруши углед Србин.инфо као медија и Дејана Златановића као новинара, обратићемо се полицији са захтевом да Служба за виокотехнолошки криминал хитно идентификује лице које користи овај аватар налог, како бисмо могли да поднесемо тужбу.

И Мирослав Паровић је реаговао на Твитеру овим поводом и демантовао да је уопште био у Београду пошто живи у Новом Саду.

„Наравно да Наравно да се ово није десило. Ем нисам био у Београду, ем не знам како бих на улици пресретао лажне налоге на друштвеним мрежама. Синоћ сам у НС где иначе живим био  са женом да гледамо филм Наполеон. Да се потсетим историјске лекције када су Руси прегазили Европу и ушли у Париз“, написао је Паровић.

Занимљиво је да је хајка на Златановића и Паровића уследила одмах након видео прилога у коме Паровић за Србин.инфо каже да је „Вучић представио план Жељка Митровића за развој Србије“, Више о томе у видео прилогу.

Редакција Србин.инфо