Прочитај ми чланак

МСП Грчке о изјави Милановића: Независно грчко правосуђе ће судити непристрасно…

0

Након што је хрватски председник Зоран Милановић оштро оптужио Грчку да „хулигане из редова навијача Динама третира као ратне заробљенике“, стигла је прва званична реакција Атине.

Одговарајући на питање новинара, портпарол грчког министарства спољних послова Стратос Ефтимију рекао је да је „Грчка владавина права“. Он је додао да ће независно грчко правосуђе „судити о овом случају непристрасно и објективно” и да грчка држава увек гарантује поштовање законитости и интегритета свих који се налазе у затворима.

„Било какве изјаве које искривљују стварност не доприносе тренутној ситуацији“, рекао је Ефтимију, мислећи на изјаве хрватског председника.

Шта је рекао Милановић?

Подсећања ради, председник Милановић је рекао да су хрватски навијачи у Грчкој заробљени као да је у питању рат, да их третирају као коров и оценио да однос грчких власти према њима нема везе са правом, демократијом и поштовање људских права.

„То није правна држава! Ови људи се третирају као ратни заробљеници. Да сам премијер, размишљао бих шта бих радио. Није лако. Ово је на граници ратног права. Третирају их као заробљену јединицу“, рекао је Милановић јуче у Јелси, коментаришући слање свих хрватских навијача у истражни затвор широм Грчке.