Прочитај ми чланак

Следећи на реду: Полиција хапси Човића?!

0

Бивши вицепремијер могао би ускоро да се нађе иза решетака због проневере око 459 милиона, намењених градњи станова на КиМ.
Човић ће морати да одговори где је завршио новац за станове на Космету.

Мутне радње.
Небојша Човић, бивши потпредседник Владе и шеф координационог тела за КиМ, наћи ће се ускоро иза решетака, потврђено је Куриру из  државног врха.

Према речима нашег саговорника, Човић је још пре годину дана био обухваћен истрагом о проневери  459 милиона динара државног новца у вези са градњом станова за Србе у Косовској Митровици, а сада га је Бојан Радовановић, директор ФК Нови Пазар и власник фирме „Мастерс“, која је требало да гради поменуте станове, наводно директно довео у везу с ненаменским трошењем пара.

Према писању медија, Радовановић је, како би добио статус сведока-сарадника, испричао полицији све што зна о Човићу, што је довољно за привођење.

– Политичар, који је некад био високорангиран у Влади, а чије хапшење ће бити у наредних неколико дана, јесте Небојша Човић. Јавност ће бити згранута кад буде чула за шта се све он сумњичи, у шта је све, изгледа, тај човек умешан – казао је за Курир извор из највишег државног врха.

Још у децембру 2011. године медије је преплавила вест да је Човић обухваћен истрагом о проневери око 459 милиона динара  у послу у којем је преко Координационог центра за КиМ, пре осам година, требало да буду изграђени станови за Србе у Косовској Митровици.

Против Бојана Радовановића, који је крајем 2011. године ухапшен због сумње да је, захваљујући фиктивној документацији, подигао кредит од пет милиона евра, тада је покренута истрага и поводом овог случаја.

Уговори за пројекат изградње стамбених објеката у Митровици, површине око 8.000 квадрата, потписани су почетком 2004, с роком изградње од 12 месеци.

– Већински посао поверен је предузећу „Даки“ власника Идриза Шијака, кога је, како се сумња, у послове увео Радовановић као власник грађевинске фирме „Мастерс“.

Предузећу „Даки“ у неколико наврата је исплаћено 459 милиона динара, од чега Радовановићевој фирми 70 милиона – наводили су  медији, као и да Човић није потписао ниједан папир, већ да су то искључиво обављала техничка лица.

Преткривични поступак водио се по два основа – с фирмом „Даки“ је склопљен уговор по коме је цена изградње квадрата била двоструко скупља него што би било која друга фирма понудила, а друго, чак ни по тим папреним ценама пројекат није реализован у року. Човић је тада дао изјаву полицији у својству грађанина.

Легијин друг?
Адвокат Срђа Поповић поднео је у децембру 2011.  у име Миле Ђинђић и Гордане Ђинђић Филиповић кривичну пријаву против  Човића, због непријављивања припреме за извршење кривичног дела напад на уставни поредак.  

Човића је оптужио да је  био подстрекивач на убиство премијера. И Велимир Илић причао о природи односа између Човића и Милорада Улемека Легије. Говорећи о писму које му је Легија послао  пре убиства Ђинђића, Илић је рекао да је с тим тада упознао Човића, али да му је овај саветовао да  то заборави.

– Заборави то, нема проблема. Легија је мој дечко, ако имаш неких проблема, окрени ме и све ћемо решити – цитирао је тада Илић наводне речи Небојше Човића.

Радовановић: Политичар хоће да ми науди
На саслушању прошле године Бојан Радовановић је негирао да је уз помоћ фалсификоване документације добио кредит од готово пет милиона евра, а пред судијом је још рекао да му прете, и то једним политичарем који може да му науди.

 

Човић: Радио сам одговорно
Небојша Човић није јуче за Курир желео да коментарише на наша сазнања. Ипак је синоћ у емисији „Инсајдер“ на Б92 рекао да је одговорно радио свој посао. Он је нагласио и да се није оперативно бавио финансијама.

 

Ко је Ћоки?
Човићево име помињало се у негативном контексту и прошле године, када је члан „земунског клана“ Милош Симовић, на суђењу за убиство премијера, као наредбодавца атентата означио извесног Ћокија. У медијима се појавила спекулација да је Ћоки заправо Небојша Човић!- Легија је Душану говорио да му је Ћоки рекао да ће по убиству Ђинђића он преузети место премијера – рекао је Симовић на суђењу.

Вучић: Биће нових хапшења
Вицепремијер Александар Вучић рекао је да очекује да се наредних дана обелодане и нови предмети покренути у борби против криминала. Вучић је додао да од одговорности, уколико се она утврди, неће бити поштеђени ни кадрови СНС који воде локалне самоуправе.

 

(Курир)