Прочитај ми чланак

Саљи Бериша: Да НАТО није интервенирао, Милошевић би убио више од милиона Албанаца !

0

Премијер Албаније Саљи Бериша изјавио је да је потребна интервенција у Сирији, јер у случају да се интервенција не догоди, сиријски режим ће наставити са пролијевањем крви.

Албански премијер је присуствовао јесењој скупштини Организације за европску сигурност и сарадњу (ОЕБС), која се одржава у Тирани. Бериша је овом приликом говорио о економским и политичким успјесима Албаније. Он се у свом говору дотакао и посљедњих дешавања у Сирији и истакао да. је за заустављање режима сиријског предсједника Башара ал-Асада потребна велика подршка интервенција на ову земљу.

„Морамо подржати ову интервенцију како би у исто вријеме помогли и Турској и Јордану, који су примили и још увијек примају избјеглице из Сирије“, рекао је Бериша.

Истакавши да је и Албанија земља која је увијек спремна да помогне када је у питању заустављање пролијевања крви у Сирији, Бериша је додао:

„Сирији је потребна помоћ слободних земаља. Да НАТО којим случајем није интервенирао на Балкану, Милошевић био убио више од милиона Албанаца. Да није срушен Садамов режим његов би син опет дошао на власт. Да у Либији није било интервенције, на мјесто Гадафија би сигурно дошао његов син. Ако се не изврши интервенција на Сирији, наставиће се убијање невиних људи. Уз такву интервенцију, Асадов режим ће бити оборен. Албанија ће увијек бити спремна подржати НАТО на том плану.“

 

(Агенција Анадолија)