Прочитај ми чланак

МОНИКА БЕЛУЧИ ВОЛИ И ПОШТУЈЕ СРБИЈУ: Ова земља је направљена од лепоте и патње

0

Моника Белучи, славна глумица, дива која нема конкуренцију када је лепота у питању, прави пример даме која зрачи посебном енергијом, јуче је стигла у Београд како би отворила 45. ФЕСТ.

Након што је насмејана стигла на београдски аеродром, Моника је још веселија дошла на београдску премијеру филма “На млечном путу”, Емира Кустурице.

venecija-bijenale-filmski-festival-monika-beluci-emir-kusturica-sloboda-mic-1473431066-987933

На питање како јој је било док је снимала филм, те колико познаје нашу културу, Белучијева је поделила искрене утиске и ставове:

„Не причам српски, али у филму причам на српском. Емир Кустурица је рекао да је мој српски добар (смех). Све што могу да кажем јесте да сам имала четири године заиста лепо проведеног времена. Снимати четири године у једној земљи значи да је све око вас прелепо. Земља је направљена од лепоте и патње… За нас је тешко да судимо јер не знамо причу…

Оно што могу да кажем јесте да сам ја приступила овом филму са уметничке и људске тачке гледишта, а не политичке. То је филм о љубави, нади, то је љубавна прича између двоје одраслих људи који немају шта да изгубе и нису више млади… Али, иако су све изгубили, нешто магично се десило у тренутку када су се срели“, објаснила је славна лепотица којој је додатни разлог за срећу повратак Емира Кустурице на филмско платно.