Прочитај ми чланак

ВЕЛИКО ИСТРAЖИВAЊЕ: Колико су Срби стварно богати? Резултати ће вас изненадити

0

Просечан грађанин Србије налази се по богатству у првих 16 одсто светске популације. Међутим, подаци показују да смо и даље најгори у региону.

Овај податак делује нам невероватно, али нам показује тужну истину о свету у којем живимо. Aко се ми с просечном зарадом од 361 евра налазимо у првој петини светске популације по богатству, то значи да се у првих неколико процената налази шачица пребогатих људи, док осталих осамдесетак процената чини велика већина сиромашних житеља планете.
Фото: РAС Србија / РAС Србија

На глобалној листи по богатству, од земаља региона набоље место заузео је просечан Словенац, који се налази у првих пет процената становништва, док га у стопу прати Хрват, који се налази у првих шест одсто светске популације.

Aко нам је икаква утеха, просечном житељу Зимбабвеа потребно је девет година да заради нашу годишњу плату, док је једном Индонежанину за исти подухват потребно 13 година.

Такође, подаци показују да је једна наша зарада еквивалентна са 43 докторске плате у Пакистану, а да би један становник Индонезије купио лименку газираног пића, морао би да ради сат и по, док бисмо ми за то освежење на послу морали да проведемо седам минута и две секунде.

Извор: Блиц