Прочитај ми чланак

Табаковић: Подржавам Динкића, а и он подржава мене, имамо одличну сарадњу

0

Mladjan Dinkic

(Танјуг)
Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавили су данас у Бечићима да одлично сарађују.

Гувернер НБС Табаковић изјавила је да одлично сарађује са министром Динкићем и да се међусобно подржавају о мерама које треба предузети у циљу економског опоравка.

Она је казала да се поједини медији, ради тиража, измишљају да постоји сукоб између ње и Динкића.

„Тврдим да немамо ниједан једини неспоразум од када обављамо одговорне државне функције. Чак може да звучи као куриозитет, али је тачно да се, на састанцима државног врха о мерама које треба да предузмемо, нас двоје увек међусобно подржавамо и седимо једно до другог“, навела је Табаковић.

Она је на Самиту министара финансија и гувернера региона, који се одржава у Бечићима, казала да има подударне ставове са Динкићем о мерама које треба предузети у циљу економског опоравка.

Динкић је, такође, потврдио да има добру сарадњу са гувернером Народне банке Србије.

„Само могу да потврдим да имамо одличну сарадњу“, казао је он.

Самит у Бечићима представља највећи годишњи регионални финансијски и монетарни скуп, на коме ће министри финансија и гувернери разменити искуства о стабилизацији јавних финансија и монетарној политици као полузи за излазак из кризе.