Прочитај ми чланак

СТИГЛИ РУСИ У БЕОГРАДУ: „Хоћемо српске производе у нашој земљи“

0

srpski proizvodi_bedanov

Делегација Привредне коморе Русије борави данас у Србији ради разматрања заједничких пројеката и промовисања српских производа на тржишту Руске Федерације.

Посета се организује у оквиру сарадње Привредних комора Русије и Србије, а руску делегацију током вишедневне посјете предводи руководилац Одбора Привредне коморе Русије за изложбено-сајамску ђелатност и подршку произвођача и извозника и генерални директор Централног изложбеног комплекса „Експоцентар“ Сергеј Беднов.

У саопштењу из Aмбасаде Русије у Србији наводи се да је Беднов рекао да су представници руске изложбене сфере спремни да активирају сарадњу са српским компанијама и да реализују нове заједничке пројекте.

„Имамо понуде за представнике пословних кругова Србије које би допринеле повећању извоза пољопривредне производње у Русију. Ми хоћемо српске производе у нашој земљи, стога смо спремни  да пружимо добре услове за организацију колективних штандова у оквиру наших изложбених пројеката у области намирница и прехрамбене индустрије, иновативних технологија, здравства, лаке индустрије и обраде дрвета“, рекао је Беднов.

Беднов се састаје са министром привреде Србије Жељком Сертићем.

Најављено је да ће се руска делегација састати и са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом, руководством београдског Сајма и представницима асоцијација српских предузетника.

Извор: Србин.инфо/Срна