Прочитај ми чланак

Руси наградили српске сокове, а на штанду Србије направили гужву

0

Srbi u Rusiji nagrade

На Међународном сајму прехране „Продекспо-2014“ у Москви награђени су „Фрувитини“ сокови „Крушка“ и „Вишња“ и компанија „Фриком“ за иновацију изгледа амбалаже производа и практичности употребе.

На Међународном сајму „Продекспо-2014“ златном медаљом и плакетом за иновативни производ награђен је „Фрувитин“ свеже цеђени сок ,,крушка“,  а сребрна медаља и плакета за иновативни производ припала је истом произвођачу за сок „вишња“.  Награде је примио Горан Безбрадица, заменик генералног директора „Фрувите“. Златна  и сребрна медаља и плакета за иновацију у изгледу амбалаже производа и практичности употребе додељене су компанији ,,Фриком“, а награду је примио Саша Ћирић, директор маркетинга и развоја у ,,Фрикома“.
 
Тежећи интензивирању економске сарадње са Руском Федерацијом и побољшању структуре робне размене, ПКС је под покровитељством Министарства привреде Србије, организовала на сајму „Продекспо“ у Москви  презентацију најразноврснијег производног програма. Амбасадор Србије у Москви др Славенко Терзић посетио је штанд Србије, похвалио квалитет производа и укупно представљање српских компанија на сајму у Русији.
 
Наступ српских фирми на традиционалној изложби ,,Продекспо-2014“ у Москви био је изузетно запажен, а на штанду Србије била је гужва јер су компаније из Русије биле веома заинтересоване за њихове производе, пре свега, замрзнуто воће и поврће, сиреве, кондиторске, пекарске и зачинске производе, национална српска пића, рибу и прерађевине. Захваљујући оваквом интересовању очекује се да ће у овој години укупан извоз српских прехрамбених производа у Руску Федерацију износити више под 200 милиона долара. Прошле године тај извоз је достигао 185 милиона долара.
 
На великој Међународној изложби прехрамбених производа у Москви ,,Продекспо – 2014“, од 10. до 14. фебраура, производни програм представило је 12 српских компанија. На сајму у Москви учествовале су компаније: ,,Витамин“ – Хоргош, ,,Банини“ – Кикинда, ,,Фрувела“ – Лајковац, ,,Мини пани“ – Суботица, затим ,,Фриком“, ,,Арт-ивал“, ,,Стара ракија“, ,,Мастер Фриго“ и ,,Фрувита“ из Београда, као и ,,ИТН-Груп“ Земун,, ,,Селеки милк“ – Инђија и ,,ДТД- Рибарство“ – Бачки Јарак.

На сајму „Продекспо-2014“ производни програм представило је 2.400 излагача из 63 земље на више од 100.000 квадратних метара изложбеног простора.

(pks.rs)