Прочитај ми чланак

Како у саобраћају избећи сигурни судар? (Видео)

0

Како остати прибран и избећи судар?
Иако на први поглед изгледа неизводљиво, понекад је могуће извући се и из нагорих ситуација у којима се можете наћи у саобраћају.

Прича је веома лако могла да се заврши трагично по њена актере, да није било добре реакције возача из чијег аутомобила је снимљен читав догађај.

Захваљујући прибраности успео је да избегне директан судар са аутомобилом који му је, претичући аутобус, наилазио из супротног смера:

Возач из аутомобила у којем се налази камера успео је да остане фокусиран на празан простор између два возила која су му ишла у сусрет. Уз константно кориговање правца и оштро кочење, ова грозна ситуација завршила се на најбољи могући начин.

Томе су поред вештине возача допринеле и карактеристике аутомобила којим је он управљао, и који се одлично показао приликом оштрог маневра. И остали учесници у овом инциденту били су прибрани, па су се померили лево и десно толико да је остало довољно простора да се трећи аутомобил провуче између њих.

Многи возачи се у оваквим и сличним ситуацијама фокусирају на предмете који их угрожавају и због тога нису у стању да избегну судар, иако је то често могуће извести. Такво понашање објашњава се тиме да мозак човека утиче да се он усредсреди само на препреку, уместо да реагује како би се спасао.

Иако је свака појединачна ситуација случај за себе, важно је фокусирати се на излаз из проблема уместо на препреку.