Прочитај ми чланак

„СРБСКА ЧАСТ“ ОДГОВАРА НА ОПТУЖБЕ: Ми не формирамо паравојне формације, него …

0

Председник организације "Србска част" Игор Билбија негирао је да се та организација бави регрутацијом људи и организацијом паравојних формација и писање медија назвао измишљотинама.

Он је за Ал Џазиру казао да „Србска част“ још није регистрована као удружење у Републици Српској, али да је та процедура у току и додао да се та организација бави углавном хуманитарним радом попут поделе пакета са храном социјално угроженим породицама.

Медији у БиХ писали су претходних дана да обавештајно-безбедносне службе БиХ располажу сазнањима да, досад јавности непознато, удружење „Србска част“ ради на формирању паравојне формације у Републици Српској и да већ регрутује људе, а министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да тим информацијама „располаже већ дуже време.

„Располажемо тим информацијама већ дуже време. Прикупили смо доста информација везано за то“, рекао је Мектић за портал Кликс.ба.

Мектић није, међутим, желео да износи више детаља о томе, јер ће, како је рекао, детаљни извештај најпре бити достављен Тужилаштву БиХ.

Сарајевски портал Журнал објавио је раније данас да, досад непознато јавности, Удружење „Србска част“ из Републике Српске, регрутује особе за будућу паравојну формацију.

Наводе о формирању паравојних формација демантовао је и председник Српске Милорад Додик који је оценио да се ради о изузетно опасним конструкцијама.