Прочитај ми чланак

РХМЗ – упозорење за викенд: Стиже велика количина падавина, метеоаларми већ горе

0

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је данас да ће се наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром, које ће у суботу после подне захватити северне и западне, у току ноћи ка недељи и у недељу проширити и на остале крајеве Србије уз интензивирање падавина и локалну појаву краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина од 30 до 70 мм, локално и више, нарочито у северној, западној и централној Србији.

Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће у току ноћи ка недељи захватити подручје Београда интезивираће се у недељу, па су у појединим деловима града могуће краткотрајне временске непогоде са великом количином падавина од 20 до 40мм, локално и више.

Упаљени метеоаларми

Жути и наранџасти метеоаларми упаљени су за дане викенда за целу територију Србије. У суботу су, осим за ветар, кишу и грмљавину, упаљени и за високе температуре.

Метеоаларм за суботу

Фото: РХМЗ

У Шумадији, Поморавлу и Југоистојчној Србији у суботу ће на снази бити наранџасти метеоаларм, који означава да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Такође, у готово свим крајевима наше земље на снази су упозорења на екстремно високе температуре.

Метеоаларм за недељу

RHMZ

Фото: РХМЗ

На подручју Војводине, Западна и Југозапада Србије у недељу ће на снази бити наранџасти метеоаларм, а невреме праћено грмљавином очекује се у свим крајевима земље.

Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће у току ноћи ка недељи захватити подручје Београда интензивираће се у недељу па су у појединим деловима града могуће краткотрајне временске непогоде са великом количином падавина од 20 до 40 милиметара, локално и више.