Прочитај ми чланак

Проф. др Мировић: Вечерас од 18ч код Цркве Светог Марка – молитва за утамничене

0

Проф. др Мировић: Вечерас од 18ч код Цркве Светог Марка - молитва за утамничене (ВИДЕО)

Режим Александра Вучића је за данас забранио скуп за Дејана и Дамњана Кнежевића, који је од 18 часова пријавио проф. др Дејан Мировић. Зато ће др Мировић са породицом и пријатељима од 18 часова отићи до Ташмајдана.

– Најпре ћу да упалим свећу за убијену демократију у Србији, али и да упалим свеће за здравље и да се помолим за брзо пуштање и за одбацивање лажних оптужница против мојих пријатеља Дамњана Кнежевића и Дејана Петра Златановића.

После ћемо посетити и руску цркву Свете тројице на Ташмајдану да се помолим за победу наше руске браће. Видимо се – поручио је проф. др Мировић.

Окупљени ће се молити и за здравље Игора Танкосића из Бачке Паланке, коме је такође одређен притвор од 30 дана. Код њега нема елемената никаквог кривичног дела и ово је преседан јер се он у притвору држи само зато што је код куће имао 300 летака који позивају на протест. Танкосић је ухапшен само зато што је члан Народних патрола, само зато што је родољуб.

– Долазимо да молитвено дамо подршку ухапшенима – поручио је Ивица Божић из покрета Антиглобалиста.

Позивајући се на верска права данас ћемо дођи на Ташмајдан, у београдску Грачаницу, да се помолимо Богу за ослобођење невино притворених.