Прочитај ми чланак

МИЛОСЛАВ САМАРЏИЋ: Деда Ане Брнабић је доведен у Београд као… (ВИДЕО)

0

Гост емисије "Интервју" продукције "Балкан инфо" био је Милослав Самарџић, историчар и књижевник.

Oн је по први пут открио истрину о учешћу Војске Србије у одавању поште Дражи Михаиловићу на Равној гори. Самарџић је рекао да је на Равној гори било 200 припадника Војске Србије, а да су слике намерно објављене месец ипо дана касније како им се не би правили проблеми.

Он је рекао да је министар Александар Вулин желео да сви који су учествовали у томе буду отпуштени, али се повукао када је Војни синдикат стао у њихову одбрану, тако да су они само симболично кажњени.

Самарџић је рекао да је након Другог светског рата Београд масовно насељаван комунистима из целе Југославије јер Тито није имао довољно српских комуниста да држи Србију под контролом. 

– Велика је концентрација комуниста овде у кругу двојке у Београду. Ана Брнабић на пример, њена деда је доведен овде као хрватски партизан пошто они 1945. нису имали довољно Срба да би управљали Србијом па су доводили Хрвате, Муслимане и Албанце. Један од њих био је деда Ане Брнабиж, њен отац је био такође комуниста… То вам је као у Северној Кореји, Брнабић 1, Брнабић 2 и сад Брнабић 3 – објаснио је он.

Самарџић у емисији говори о злочинима комуниста против Срба, ко су комунисти у актуелној власти и другим актуелним тема.