Прочитај ми чланак

Др Кузовић: У суботу скуп против ископвања литијума! Народ не да дедовину! (ВИДЕО)

0

Испред сеоског Дома, за суботу 24. април у 11:55​, је заказан информативни скуп мештана Прањана и околине, а све због најављеног геолошког испитивања, али и могуће експлоатације литијума у прањанском крају.

За Србин.инфо, у ексклузивној изјави каже један од организатора, проф, др Душко Кузић.

– Након Горње Добриње, информативни скуп против геолошких истраживања литијума биће одржан и у Прањанима, јер су и села овог краја обухваћена планом испитивања и могуће експлоатације литијума. Овим скупом желимо да покажемо да не дамо наше дедовине, наше изворе чисте воде, наш незагадјен ваздух, као ни наше пољопривредне производе, од којих већина живи, а по чију производњу би, како експлоатација, тако и само https://www.youtube.com/watch?v=C8JHylLO0oAиспитивање количина литијума, било погубно, рекао је др Кузовић, указујући да је овај део Србије познат као крај који има и релативно доста породица са више деце.

А затим је подвукао:

– Због свега тога, одлучили смо се да подигнемо свој глас и да сви чују и знају да ова намера уништавања наших села и читавог краја неће проћи – закључује професор Душан Кузовић за Србин.инфо