Прочитај ми чланак

Србин: Београд – Kомуналне вести за 24.јул. 2012.г.

0

Прекид испоруке потрошне топле воде корисницима у Земуну
Због неопходних редовних ремонтних радова на магистралном топловоду топлане „Земун”, корисници из Земуна неће имати потрошну топлу воду од 24. јула у поноћ.
 
Редовна испорука потрошне топле воде потрошачима из овог дела града биће настављена наредног дана, 25. јула, такође у поноћ.
 
 
Продужење возних легитимација за незапослене
Продужење персонализованих БусПлус картица за незапослене почеће од уторка, 24. јула на продајним местима за издавање картица на познатим локацијама:
 
• Београђанка, трећи спрат – Масарикова 5;
• ГСП – Скендер бегова 47, ТЦ Трг Републике, Делиградска 10;
• Темпо – Вилине воде бб, Обреновачки друм 3, Аутопут за Загреб 35;
• МТС – Булевар уметности 16а, Обилићев Венац 2;
• Ласта – Главна аутобуска станица, Младеновац, Обреновац, Лазаревац, Барајево, Сопот.
 
За продужење картице, потребно је да незапослени пруже на увид важећу БусПлус картицу, личну карту и потврду Националне службе за запошљавање не старију од 30 дана. Као и до сада, картице за незапослене имаће рок важења наредних шест месеци.
 
Радно време шалтера БусПлуса у Београђанци радним данима је од 9 до 20 и суботом од 9 до 14 часова, док продајна места у Темпу раде свим данима од 9 до 21 час, саопштавају из БусПлус система.
 
 
Нова фаза радова на ауто-путу кроз Београд у зони саобраћајне петље „Душановац”
Због радова на коловозу ауто-пута Е-75 на проласку кроз Београд, у зони саобраћајне петље „Душановац” од 19. до 27. јула за саобраћај ће бити затворена једна половина пута у смеру од Београда ка Нишу, саопштио је Секретаријат за саобраћај. У зони радова саобраћај ће се одвијати на другој половини ауто-пута тако што су две саобраћајне траке намењене за возила која се крећу из смера Ниша ка Београду, а једна трака за возила која се крећу из смера Београда ка Нишу.
 
 

Возила која се крећу од Београда ка Нишу биће преусмеравана у једну саобраћајну траку у зони саобраћајне петље „Аутокоманда”.
Онемогућено је укључење на ауто-пут у смеру ка Нишу на саобраћајној петљи „Аутокоманда”, а као алтернатива грађанима за укључење на ауто-пут у смеру ка Нишу препоручује се да користе саобраћајне петље „Мостар” и „Медаковић” („Плави мост”).
 
Током ове фазе радова линије јавног градског превоза у оквиру система ИТС 2 које саобраћају ауто-путем од Београда до Младеновца, Сопота и Мале Иванче саобраћаће делимично измењеном трасом. Тако ће се возила на линијама 493 (Београд – Мали Пожаревац – Младеновац), 4414 А (Београд – Мали Пожаревац – Мала Иванча – Сопот), 499 (Београд – Сенаја – Шепшин – Дубона – Младеновац), 494 А (Београд – Сенаја – Мали Пожаревац – Младеновац), 465 (Београд – Станојевац – Сопот), 464 (Београд – Мали Пожаревац – Мали Поповић – Сопот), 460 А (Београд – Мала Иванча), 493 А (Београд – Младеновац) 4651 (Београд – Сопот/Станојевац), 4652 ( Београд – Станојевац) и 460 (Београд – Мала Иванча) у смеру ка периферним терминусима кретати на тај начин што ће се на саобраћајној петљи „Аутокоманда” искључити са ауто-пута, продужити Устаничком и Улицом Војислава Илића до „Плавог моста”, где се укључују на ауто-пут и настављају својим редовним трасама до периферних терминуса.
 
Због бржег одвијања саобраћаја на овом делу ауто-пута, Секретаријат за саобраћај препоручује возачима да избегавају коришћење ауто-пута Е-75 између саобраћајних петљи „Аутокоманда” и „Медаковић” („Плави мост”). Апелује се на све возаче да обрате пажњу на постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања постојећим условима у зони радова.
 
 
Апел за рационалну потрошњу воде
Снабдевање града водом је уредно и стабилно, што се обезбеђује адекватним и континуираним радом свих производних погона градског водовода, као и оптималним црпљењем изворишта, саопштено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација”. Из тог предузећа апелују на потрошаче да оптимално и наменски користе воду за пиће, како се не би угрозило функционисање водоводног система и снабдевање водом приоритетних потрошача, као што су болнице, домови здравља и установе које раде са децом.
 
У приградским насељима и на крајевима водоводног система повећана је потрошња воде због обилног заливања пољопривредних и зелених површина, стварања резерви воде у вечерњим сатима и пуњења индивидуалних резервоара.
 
ЈКП „Београдски водовод и канализација” је поставило цистерне с водом у центру града, како би грађани лакше поднели врућине на градским улицама.
 
Од изузетног значаја је, наводи се у саопштењу, да се сви суграђани активно укључе у акцију наменске потрошње воде из градског водовода, јер се заједничким залагањем и савесним односом према основном извору живота може много допринети.
 
 
Радови у Улици антифашистичке борбе
Због постављања вијадукта (УМП И БГМ) преко Улице антифашистичке борбе, до 31. јула ће у овој улици бити сужен део у дужини од 100 метара, између раскрсница са Јурија Гагарина и Милутина Миланковића, саопштавају из Секретаријата за саобраћај.
 
Током наведених радова линије јавног градског превоза 60, 89, 94, 95 и 7А ће саобраћати преосталом ширином коловоза односно користити две саобраћајне траке по смеру у Улици антифашистичке борбе.
 
Трамвајске линије 7, 9 и 13 ће и даље, уместо до Блока 45, саобраћати до Депоа „Сава”, то јест неће саобраћати Улицом антифашистичке борбе.
 
Планирана искључења струје
 
Информације о планираним искључењима струје можете прочитати на сајту www.едб.рс/планирана_искљуцења.хтм
Електродистрибуције Београд.
 
Тел. број Информативног центра ЕДБ-а је 340-5555.
 
(крстарица)