Прочитај ми чланак

Неда Украден певала на прослави „Олује“

0

Певачица Неда Украден певала је 3. августа у Глини у Хрватској, преносе агенције.

 

И можда то не би било нимало чудно да њен концерт није уприличен у склопу програма поводом Дана победе и домовинске захвалности, Дана хрватских бранитеља и Дана града!, пишу београдски медији.

 

Вишедневна манифестација – којом се слави злогласна акција „Олуја”, током чијег трајања је 1995. године хрватска војска убила 2.650, а протерала 340.000 Срба – у том градићу била је веома посећена, а приређена су и три велика концерта на главној бини.

 

У петак је певала Неда, у суботу група Баруни, док је јуче, на дан кад је пао Книн и кад се у целој Хрватској званично обележава Дан победе, наступио Јасмин Ставрос.

 

Међутим, певачица тврди да она својим концертом није доприниела величању војне акције у Хрватској.

 

– Ја сам тамо имала свој концерт, који ми је организовао Мирослав Рус у име „Хит рекордса” још у марту, и то нема никакве везе са „Олујом”! Никаквих транспарената и политичких говора није било. Уосталом, „Олуја” се не обелжава трећег, већ 5. августа, а ја на тај дан не певам у Хрватској! Мени је „Олуја” 20 година и ако је ко надрљао од те „Олује”, ја сам. Мени је изгорела кућа у Имотском и ако ко треба да не пева на тај дан, онда сам то ја. И на тај дан избегавам било какав концерт, јер није нимало пријатно. Не знам шта је спорно са мном?! Ваљда треба да нам буде част што певачицу из Београда хоће тамо. Немам ништа с Глином, мој уговор је склопљен с „Хит рекордсом” – нагласила је Неда Украден.

 

Остаје питање одакле онда њено име у званичном програму поводом Дана победе и Дана хрватских бранитеља!

 

Здравко Чолић наступио је 4. августа у Пули, у Арени, док је Мирослав Илић дан раније певао у истом истарском граду, али у клубу „Аруба”.

 

За разлику од Нединог концерта, њихови нису били заведени у програму обиљежавања Дана победе.

 

 

(Глас Српске)