• Почетна
  • СПОРТ
  • Дејан Бабић: Дрес Партизана највеће задовољство, али и одговорност!
Прочитај ми чланак

Дејан Бабић: Дрес Партизана највеће задовољство, али и одговорност!

0

babicv77262020120221174342(Sportske.net, фото: partizan.rs)
Фудбалери Партизана су у уторак у пријатељској утакмици једва савладали Трепчу из Косовске Митровице, а једна од светлих тачака овог сусрета био је везиста ‘црно-белих’ Дејан Бабић, стрелац једног гола.

Бабић је у Партизан дошао као велико појачање из БСК-а пре готово две године. Након што је играо против Генка у квалификацијама за Лигу шампиона, више се није појављивао у тиму све до краја јесењег дела домаћег шампионата.

“Добио сам прилику када сам дошао. Одиграо сам одличних 40 минута против Генка, али шансу више нисам добијао. Мислим да је конкуренција за први тим била прејака. Када је Станојевић отишао и када га је заменио Грант, прича је била иста. Играо сам на пријатељским утакмицама, али не и на такмичарским“, изјавио је Бабић.

Бабић је последњи пут у првом тиму Партизана играо против свог бившег клуба, БСК-а из Борче, пре месец дана, у једном од последњих одличних издања ‘црно-белих’, пре него што је шампион ушао у слабу серију резултата. Пре тога, Бабић је целих десет месеци чекао на прилику да заигра за Партизан, али тврди како није имао трему када се нашао у тиму.

“Нисам имао никакву трему, али сам због недостатка такмичарских утакмица имао мали проблем са самопоуздањем. Тих двадесетак минута сам добро одиграо, био сам задовољан, борио сам се и нисам имао ниједну грешку“,  каже Бабић.

Двадесеттрогодишњи фудбалер је против Трепче био стрелац из слободног ударца, а такође је погодио стативу и стално проигравао своје саиграче.

“Надам се да ћу добити прилику. Као и од првог дана, ја вредно и стрпљво радим и професионално испуњавам све обавезе. Нема веће сатисфакције, али и одговорности коју доноси дрес Партизана“, уверава Бабић.

Везиста ‘црно-белих’ је рекао и која му позиција највише лежи и са ким најбоље сарађује.

“Највише волим да играм десног везног играча, иако су ме тренери често стављали да играм по левој страни. Ту одлично сарађујем са Марком Шћеповићем, као и са осталим играчим који играју лево, Волковим, Нинковићем“, закључио је Бабић.