Прочитај ми чланак

Партизан – Војводина: 1:2 (цео меч)

0

Partizan Vojvodina_orig(Б92)
Фудбалери Партизана и Војводине састају се на стадиону у Хумској од 19:00, у дербију 22. кола Јелен Суперлиге Србије.

„Црно-бели“ у меч са трећепласираним тимом ЈСЛ улазе после два ремија и под притиском због победе Црвене звезде која се приближила на само четири бода заостатка.

Са друге стране, Војводина је пре седам дана била изједначена са „црвено-белима“, али је пораз од ОФК Београда вратио корак уназад. У првом делу сезоне Партизан је био убедљив у Новом Саду са 3:0.

Дерби кола имао је предигру испред стадиона Партизана, две завађене фракције навијача српског шампиона сукобиле су се између северне и источне трибине, па је морала да интервенише и жандармерија.

Правду у Хумској делиће наш најбољи судија Милорад Мажић, који ове сезоне иза себе има неколико мечева Лиге шампиона, које је одрадио са максималном оценом УЕФА.

У два недељна меча ЈСЛ, Црвена звезда је славила у Смедереву 1:0, док су Хајдук и Слобода играли 3:3. У суботу су победе остварили Јагодина, Раднички КГ, Доњи Срем и БСК Борча.

Јелен Суперлига, 22. коло:
Партизан – Војводина

Стадион Партизана, 5.000-6.000 гледалаца
Судија: Милорад Мажић

Партизан (4-4-2): Стојковић – Пауљевић, Остојић, Иванов, Лазевски – Смиљанић, Јојић, Брашанац, Лука – Шћеповић, Митровић

Војводина (5-4-1): Супић – Ђурић, Радоја, Трајковић, Вулићевић, Павловић – Врањеш, Аливодић, Ађуру, Катаи – Оумару

Partizanf630891502_origТок меча:

19:00 Судија Мажић је сигнализирао почетак меча у Хумској.

1′ Јојић одмах прави грешку, гости стижу до шеснаестерца, али одбрана Партизана добро интервенише.

2′ Први покушај Партизана, Лука је шутирао по земљи са 20-ак метара, али слабо и непрецизно далеко од гола.

7′ Партизан контролише лопту у уводним минутима меча, покушава углавном преко леве стране, али одбрана Војводине добро покрива Шћеповића и Митровића.

8′ Први шут Партизана у оквир гола, Јојић је прошао по левој страни, одлучио је да не укључи своје саиграче, шутирао је по земљи на прву стативу, али Супић избацује у корнер.

10′ Војводина први пут стиже до казненог простора Партизана, али Остојић избацује лопту у аут. „Црно-бели“ је брзо краду, Лука експресно стиже до шеснаестерца, покушава да прође између два ривала, пада али нема говора о пеналу.

Partizanbg15′ Партизан и даље кружи око казненог простора Новосађана, али без идеје како да надмудре последњу линију одбране Воше, која са друге стране покушава из полуконтри.

16′ Бакљада „Забрањених“ на источној трибини стадиона Партизана, дим је прекрио стадион у Хумској.

18′ Фаул за Партизан на десној страни, Лука убацује лопту на петарац, али нико не успева да је захвати главом.

21′ Конфузија у одбрани Партизана на ивици казненог простора, Пауљевић, Јојић, Лазевски, нико не успева да избаци лопту у поље, на крају се одбија од једног играча Војводине до опрезног Стојковића.

23′ Војводина се полако ослобађа притиска, све је чешће око шеснаестерца Партизана, којем то отвара више простора у нападу. То први користи Шћеповић, али га Ђуриж фаулира на левој страни и добија жути картон.

25′ Добра прилика за Партизан, после корнера са леве стране лопта пада на ногу Митровићу који снажно шутира са 12 метара, али погађа ривала.

28′ Слободан ударац за Војводину са десне стране, центаршут на десетак метара од гола, Остојић избацује лопту.

30′ Остојић је жестоко уклизао на средини терена, Мажић га је одмах казнио жутим картоном.

31′ Партизан и даље има контролу над лоптом, али гости оштријом игром и честим фауловима прекидају било какав покушај дужег комбиновања „црно-белих“.

33′ Прва шанса за Војводину и то конкретна. Лопта је са десне стране убачена на другу стативу, из другог плана утрчава леви бек гостију Павловић који хвата сјајан волеј левом ногом, али погађа само малу мрежицу.

40′ Партизан коначно пробија последњу линију Војводине, Пеуљевић шаље са десне стране сјајну лопту по земљи на другу стативу, али је гол Шћеповића поништен због оправдано досуђеног офсајд.

43′ ГООЛ! Каква голчина Абубакара Оумаруа!… Узео је лопту нападач Војводине на 40 метара од гола Владимира Стојковића и променом правца и дриблинзима нанизао четворицу чувара пре него што је изашао пред голмана црно-белих.

Деловало је као да је Камерунац дао јак фор и да ће Стојковић стићи да му „уђе“ у шут, али је тада ас Војводине показао класу и успео некако да пребаци чувара мреже домаћег тима. Лопта се откотрљала у мрежу секунд пре него што су двојица играча црно-белих уклизала да је избаце.

„Управа напоље“, почели су одмах да скандирају Гробари.

45′ Судија Мажић није продужио прво полувремен, Војводина на паузи иде са предношћу од једног гола.

Partizan0867581_origДруго полувреме

46′ Почело је друго полувреме у Хумској, нема промена ни у једном тиму.

48′ Слободан ударац за Војводину са леве стране, слаб центаршут избацују играчи Партизана, лопта пада испред Ађуруа који очајно шутира преко гола.

50′ Добра шанса за Партизан, Шжеповић је утрчао у казнени простор, мало се спетљао али је пронашао пут до петерца, шутира искоса са леве стране, али Супић интервенише и потом боксује лопту. 

 51′ Шћеповић је наљутио навијаче који му жестоко звижде. Јојић је покренуо контру, дао добру лопту свом нападачу на левој страни казненог простора, али он је лоше прима па дефанзивци Воше лако интервенишу.

53′ Нови налет Партизана, лопта поново стиже у казнени простор до Шћеповића, репрезентативни центарфор се намешта на шут, овај пут добро реагује, али његов ударац зауставља Супић. Одбијену лопту добија Брашанац, али он шутира поред гола.

56′ ГООООЛ! Аливодић је послао праву бомбу и погодио рашље гола Партизана! Претходно је катастрофално погрешио Пауљевић који је млако избацио лопту из шеснаестерца.

57′ Измена у Партизану. Уместо Шћеповића, кога је публика испратила звиждуцима, у игри је Којић.

59′ Којићев први покушај, шутирао је преко гола.

60’Друга измена у Партизану, уместо Брашанца у игри је Елиомар Силва.

Partiyand441227482_orig61′  Партизан није имао среће, погађа стативу. Мало је фалило да лидер ЈСЛ смањи дефицит, после центаршута са леве стране, лопта стиже до Смиљанића на десној испред казненог простора, али његов ударац по земљи погађа оквир гола.

65′ Војводина је умирила игру Партизана који је потпуно погубио конце игре. Нема креативних решења, нема акција, нема опсаности по гол Супића.

70′ Измене Вермезовића нису побољшале игру „црно-белих“, штавише, откако су ушли Којић и Елиомар Партизан није имао ни један напад.

72′ Војводина користи распад у систему Партизана, организује неколико солидних напада, а најбољи је завршио Врањеш, који је са ивице казненого простора ипак шутирао преко гола.

73′ Нова измена у Партизану, у игру улази талентовани Никола Нинковић, који је заменио невидљивог Луку.

77′ Јалов притисак Партизана, Војводина је практично са десеторицом играча на терену јер Умару само статира, очигледно повређен.

78′ Партизан пропушта шансу за смањење резултата, Којић је био у доброј позицији на левој страни, али његов ударац је изблокиран у корнер. Измена у Војводини, Полетановић је заменио Катаија.

79′ Два покушаја Партизана главом, први је Супић избацио у корнер, док је ударац Иванова отишао изнад пречке.

82′ ГООООЛ! Партизан је смањио на 2:1! „Црно-бели“ ни из чега стижу до гола и наде за бод. Јојић се окушао искоса са десне стране са око 25 метара, а лопта је прошла испод руке лошег Супића за 1:.

86′ Иницијатива Партизана, али одбрана Војводине одлично затвара све прилазе голу. Елиомар са једне, односно Нинковић са друге стране не усповају да пробију.

90′ Судија Мажић продужио је меч за четири минута.