Прочитај ми чланак

Народни протести и у Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву, Чачку, Пожеги, Зрењанину…

0

У Новом Саду се одржава протест "Све мора да стане" у организацији више опозиционих партија и организација.

Након скупа на Тргу слободе, неколико хиљада окупљених грађана кренуло је у комеморативну шетњу. На почетку колоне је велики транспарент „Све мора да стане“.

Колона је кренула Јеврејском улицом, а тренутно је на Булевару ослобођења и иде према Дунаву.

Проблем је што полиција не обезбеђује шетњу, тако да поједини возачи аутомобила покушавају да прођу пре блокаде.

Протести се одржавају и у Краљеву и Чачку. У Пожеги је у току протест против насиља, који је почео у 18 часова на Тргу слободе. Окупљање је организовало удружење Иницијатива за Пожегу, а на окупљању грађани међусобно разговарају о начинима на који би требало да се реши проблем насиља у школама и целом друштву.

И у Зрењанину је у току скуп „Србија против насиља“ у оквиру кога се група грађана спонтано окупила на градском тргу, код споменика Краљу Петру. На том месту налазе се свеће и грачке, као и поруке остављене страдалим ђацима на Врачару. На зрењанинском скупу нема говорника, јавља репортерка Данаса. Окупљањем у центру свог града Зрењанинци су послали снажну поруку да се противе свакој врсти насиља, у школама и друштву.

У Крагујевцу је протест „Србија против насиља“ вечерас на две локације. Протест организују сами Крагујевчани без учешċа политичких странака код Крста, у пешачкој зони у центру града и на Ђаĉком тргу испред Прве крагујевачке гимназије. Скуп је замишљен тако што ċе се грађани срести код Гимназије, а потом отиċи у заједничку протестну шетњу, јавља репортер Данаса из овог града.