Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Опозиција мора хитно да се уједини, Вучић укида државу!

0

Након састанка са тимом дела међународне заједнице Вучић је саопштио како је за Србију прихватљива понуђена платформа споразума са тзв. Републиком Косово. Пре овога месецима се причало да су црвене линије државне политике да Заједница српских општина не може да буде формирана на принципима косовског правног система, као и да Србија неће ни формално ни неформално да омогући тзв. Републици Косово проходност ка међународним институцијама. Немачко-француска платформа за споразум Београда и Приштине управо подразумева да ЗСО буде формиран по косовским законима као и то да обе стране потписнице неће ометати једна другу на међународном плану.

Пристанком на овакав споразум бришу се сви принципи и црвене линије на којима почивају све уређене државе. Власт без принципа је попут аутобуса без кочница и сви ми смо у опасности да се сурвамо у провалију.

Због тога позивам све опозиционе политичке чиниоце да пошаљемо јединствену поруку како не пристајемо на овакво вођење државне политике. Уставни патриотизам је онај минимум који се мора поштовати, а власт на челу са Вучићем гази читав уставни и правни поредак земље.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет