Прочитај ми чланак

Сукоб без рукавица у СНС картелу

0

Високи функционери Српске напредне странке Владимир Ђукановић и Небојша Стефановић у ТВ емисијама, дан за даном, забављали су оне који нису отишли на излете широм Србије претходних дана, међусобним оптужбама.

Свађа у странци на личном нивоу или рат са политичком позадином? То је питалица која би могла да опише однос Владимира Ђукановића и Небојше Стефановића ком данима сведочимо на малим екранима. У народу познати адвокат Ђука тврди да је његова клијенткиња Дијана Хркаловић невина јер је радила све по налогу њој надређеног и тадашњег министра полиције, Небојше Стафановића.

„Адвокат Ђукановић је неко ко је фактички, он је тај који је одговоран за прављење овакве стратегије одбране. Он је тај који одбрану не заснива на информацијама и на доказима, пошто никакве доказе нико од њих није понудио, већ на лажима и на манипулацијама, али то је однос између њега и његове клијенткиње и нажалост правне последице таквог договора ће сносити само она“, каже министар одбране Небојша Стефановић.

„Та реакција његова ми је мало чудна јер је он суштински, на тај начин, напао сопствену власт у којој је он део да она утиче на избор судија и тужилаца и да утичем на судске поступке, да ја волшебно добијам одређене клијенте, па сад га ја питам, а како ја то добијам, јел то неко из власти ми обезбеђује клијенте, јел то нападаш Александра Вучића, нападаш власт? Не разумем, ти си део те власти“, рекао је Владимир Ђукановић, потпредседник СНС-а и адвокат Дијане Хркаловић.

Да ли је борба за власт или нешто друго позадина рата Ђукановића и Стефановића?