Прочитај ми чланак

Мило, Вучић и Заев – невера: У возилу МУП С. Македоније огромна количина дроге!

0

Више десетина килограма дроге пронађено је у возилу македонског Министарства унутрашњих послова које је покушало да уђе у Црну Гору, преносе македонски медији. Наводе и да су у возилу били високи званичници Министарства.

Дрога је пронађена у возилу које припада Сектору за борбу против организованог криминала македонског Министарства унутрашњих послова.


Црногорски цариници су на уласку у земљу зауставили возило, које је претходно без проблема прешло албанску границу, и пронашли велику количину наркотика.

Позивајући се на незваничне изворе из црногорске полиције, македонски медији преносе да су у возилу били високи званичници Министарства унутрашњих послова.

Није откривен њихов идентитет, а није познато ни да ли су ухапшени или депортовани.

Управа прихода и царина Црне Горе потврдила је у свом саопштењу да је у путничком моторном возилу македонских регистрација пронашла већу количину биљне супстанце за коју се сумња да је наркотик, али нису навели идентитет особа које су биле у возилу.

„Возило регистарских таблица Републике Северне Македоније кретало се из правца Албаније према Црној Гори, а супстанца, упакована у више појединачних паковања, пронађена је у скривеном бункеру на возилу“, наведено је у званичном саопштењу.

Навели су да ће, у складу са протоколом о билатералној сарадњи, даљи поступак на утврђивању састава пронађене материје и њеног порекла, као и процесуирању предмета, спровести надлежни органи Републике Албаније.

Вредност заплењене дроге на малопродајном тржишту износи на стотине хиљада евра, преносе македонски медији.